18 maig 2024
spot_img
18 maig 2024

2018: l’any de l’animació 2D

L’estrena de nombroses pel·lícules de gran qualitat asseguren el futur de l’animació tradicional a Espanya

Per Judith Vives

En els últims anys s’han produït i estrenat grans títols que combinen l’animació 2D i 3D, com La tortuga roja, Your Name, The Girl Without Hands, The breadwinner, Dilili a Paris, Tito and the Birds…

Cada any s’estrenen més de 20 títols amb aquest format. En aquest sentit, 2018 també ha estat un any especial per a la producció del cinema d’animació 2D a Espanya.

Tal com expliquen des d’Escola Joso, moltes de les produccions espanyoles que s’han realitzat durant 2018 han estat -i segueixen sent- nominades o guardonades en els principals premis del sector.

Un gran nombre d’aquestes produccions compta amb la participació del professorat i d’alumnes i ex-alumnes de l’Escola Joso, pertanyents als cursos d’Animació i de Concept Art.

Els premis i reconeixements que reben aquestes pel·lícules contribueixen a consolidar la indústria d’animació, que pot donar sortida al talent local. Avui repassem algunes de les pel·lícules d’animació tradicional més interessants de 2018.

‘Buñuel en el laberint de les tortugues’

Dirigida per Salvador Simó, aquesta pel·lícula està basada en el còmic del mateix títol creat per Fermín Solís i ha estat realitzada per The Glow Animation Studio, una productora espanyola.

El film ens explica com el director de cinema Luis Buñuel va filmar la seva pel·lícula Las Hurdes (Tierra sin pan) als anys 30.

El més original d’aquesta pel·lícula és que s’ha utilitzat l’animació per explicar una història biogràfica que habitualment tindria forma de documental. Per això, la cinta ha guanyat el Premi Especial del Jurat al festival Animation is Film de Los Angeles.

https://www.youtube.com/watch?v=IeMS2bFAr6k

‘Black is Beltza’

Dirigida pel cantant Fermín Muguruza, Black is Beltza està basada en una història real que narra la visita dels gegants de Pamplona a Nova York als anys 60. Allà es van trobar amb la discriminació de les persones negres i la lluita pels seus drets civils .

L’exalumne d’Escola Joso Josep Homs, autor de còmics de reputació internacional com Shi 1. Al principi va ser la ira, Shi 2. El Rei dimoni i Shi 3. Revenge!, al costat del guionista Zidrou, ha estat el dibuixant encarregat de crear a els personatges d’aquesta pel·lícula.

https://www.instagram.com/p/BrB9d00FYKK/?utm_source=ig_embed

‘Klaus’

L’animació espanyola arribarà l’any que ve a Netflix gràcies a ‘Klaus’, una pel·lícula d’animació produïda per The Spa Studios i dirigida per Sergio Pablos.

Klaus és la història d’un carter que acaba convertit en Santa Claus sense saber com.

La productora The Spa Studios realitza projectes d’animació digital per a grans productores com Universal, Warner Bros o Disney, i ara van a llançar aquest projecte que promet ser espectacular.

Alguns exalumnes dels cursos de Concept Art i Animació d’Escola Joso s’han incorporat al projecte recentment. El resultat es podrà veure el 2019.

‘Memorias de un hombre en pijama’

Dirigida per Carlos Fernández de Vigo, Memorias de un hombre en pijama adapta la novel·la gràfica de Paco Roca i barreja animació amb imatges reals. Exalumnes de l’Escola Joso han participat en el film elaborant alguns fons.

La pel·lícula arribarà a les nostres pantalles el proper 4 de gener, però ja ha estat nominada als Premis Gaudí del Cinema Català i als Premis Goya 2019 en la categoria de Millor Pel·lícula d’Animació.

Com veus, dedicar-se a l’animació 2D té molt de futur. Si la teva passió és dibuixar, no deixis passar l’oportunitat de dedicar-te al que més t’agrada. Informa’t sobre el Curs d’Animació de l’Escola Joso.

https://www.instagram.com/p/BrA6O_dhjix/?utm_source=ig_embed

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -