30 novembre 2022
spot_img
30 novembre 2022
spot_img

27 projectes per a un món just i sostenible

El certamen sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible ja té finalistes i el proper 3 de juny es coneixeran els guanyadors

Per Judith Vives

Falta molt poc per conèixer els projectes guanyadors dels Premis Blanquerna Impulsa que organitza Blanquerna-URL. El passat 17 de maig es va tancar el termini de lliurament dels treballs i el proper 3 de juny s’atorgaran els premis.

En aquesta edició s’han presentat un total de 27 treballs presentats per alumnes de 25 escoles i instituts catalans, una xifra lleugerament superior a la registrada l’any passat.

Tots aquests treballs inclouen les propostes de joves com tu per millorar el món i acomplir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que promou l’ONU.

En aquesta ocasió, els ODS que s’han triat com a base per als projectes són els de Fam zero i Ciutats i comunitats sostenibles. La majoria de treballs presentats tenen com a objectiu aconseguir ciutats i comunitats sostenibles (un 73%).

Més de la meitat dels projectes han estat realitzats per estudiants de 4t d’ESO, mentre que un 33% són d’alumnes de batxillerat i el 5% d’estudiants restant, de Cicles Formatius.

Els membres del jurat ja tenen a les seves mans les memòries i treballs que expliquen com dur a terme les idees proposades. Ara tot depèn d’ells, que seran els encarregats de seleccionar els millors treballs.

 

Premis per a estudiants i centres

Els guanyadors s’emportaran un munt de premis que es repartiran entre els alumnes i els seus centres educatius.

Els guardons es divideixen en quatre categories: àmbit comunicatiu, de la salut, educatiu-escolar i de relacions internacionals.

Per als centres hi ha un primer i segon premi: el primer premi és un equip tecnològic cortesia de Canon i, el segon, un taller mediambiental o un taller de jardineria.

Per als alumnes hi haurà tres premis per categoria, amb targetes regal de 100 a 300 euros. Com a novetat d’enguany, es lliurarà una menció d’honor a un dels quatre grups de guanyadors del primer premi.

El veredicte es donarà a conèixer en un acte que se celebrarà el proper dilluns 3 de juny, mentre que els premis es lliuraran el 18 de juny en una cerimònia que tindrà lloc a l’auditori de la Facultat de Ciències de la Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

Els organitzadors dels premis agraeixen l’esforç i l’entusiasme de tots els centres educatius i dels estudiants que han participat en aquesta segona edició. El més important és que tots ells han dedicat el seu temps a pensar en fórmules per aconseguir que el món sigui un lloc més just i sostenible.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -