2 desembre 2023
spot_img
2 desembre 2023

90 anys de Mickey Mouse

Es compleixen 90 anys de l’estrena de ‘Steamboat Willie’, el curt que va llançar a la fama Mickey Mouse i Walt Disney

El 18 de novembre de 1928 es va estrenar el curt d’animació ‘Steamboat Willie’ al Teatre Colony de Nova York.

Era un petita pel·lícula en blanc i negre, de menys de 8 minuts de durada, en la qual un simpàtic ratolí conduïa un vaixell de vapor i vivia diferents contratemps. La cinta va ser una de les primeres a incorporar so sincronitzat i va tenir molt èxit.

Steamboat Willie va ser la carta de presentació de Walt Disney, un dibuixant fins llavors desconegut, i Mickey Mouse es convertiria en el personatge estrella d’un imperi basat en l’animació i l’entreteniment infantil.

 

Del conill Oswald al ratolí Mickey

Walt Disney va néixer a Chicago el 1901. Des de molt jove li va agradar dibuixar, així que va estudiar per convertir-se en il·lustrador professional i va començar a treballar fent dibuixos de campanyes publicitàries. Però el que realment l’apassionava eren els dibuixos animats.

A principis del segle xx, la indústria del cinema començava a crear les primeres pel·lícules d’animació. Els grans estudis cinematogràfics eren a Hollywood, així que Disney es va traslladar a Califòrnia amb el seu germà i va fundar Disney Brothers Studio, una petita productora d’animació.

Disney treballava amb els estudis Universal Pictures, per als quals va crear el personatge d’Oswald el Conill Afortunat. Aquest personatge va tenir molt èxit, però quan Disney va voler renegociar el seu contracte, Universal es va quedar amb els drets d’Oswald i amb la plantilla de dibuixants de Disney.

Walt Disney i Ub Iwerks, l’únic dibuixant que va decidir quedar-se amb la productora Disney, van començar a treballar per crear un nou personatge d’animació.

Van escurçar les orelles, van arrodonir el cos, van afegir sabates i van convertir el conill en un ratolí: el ratolí Mortimer. La llegenda diu que a la dona de Walt Disney no li agradava el nom, i així va ser com va néixer Mickey Mouse.

https://www.instagram.com/p/BntfhvYDldw/

 

Gairebé un segle d’animació

Els dos primers dibuixos protagonitzats per Mickey Mouse no van tenir gaire repercussió, però amb Steamboat Willie la fama de Walt Disney es va disparar.

Disney no era només un dibuixant: també era un empresari emprenedor que va saber aprofitar l’èxit del personatge per expandir la seva marca.

A la fi de 1928 va comercialitzar una línia de productes amb la imatge de Mickey Mouse i va crear el Club de Mickey Mouse, que posava en contacte nens de tots els Estats Units i encara existeix avui.

Durant els anys 30, Disney va crear les seves primeres pel·lícules en color, com La Blancaneu i els set nans (1937). El 1955 va obrir Disneyland, el primer parc temàtic de Disney, a la ciutat californiana d’Anaheim. Avui hi ha 6 parcs d’atraccions repartits per tot el món.

Després de la mort de Walt Disney el 1966, la companyia va perdre el rumb durant un temps. Però a la fi dels anys 80 va tornar amb grans èxits com La sirenita (1989), La Bella i la Bèstia (1991), Aladdin (1992) o El rei lleó (1994), totes guanyadores del Premi Oscar a Millor Pel·lícula d’Animació.

Des de llavors, Walt Disney Pictures ha sabut adaptar-se a les noves tecnologies, com l’animació digital en 3D, i ha pres nota dels gustos de les noves generacions, comprant els drets d’històries com Star Wars o els superherois de Marvel.

Pel·lícules, sèries de dibuixos, canals de televisió, parcs d’atraccions, ninots, col·leccions de roba, material d’escriptori… l’univers de Mickey Mouse sembla que no s’acabi mai.

https://www.instagram.com/p/Bpz2VImFStz/

 

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -