23 abril 2024
spot_img
23 abril 2024

Junior Report convoca la 1a edició dels Premis RED

El diari d’actualitat per a joves també obre la convocatòria per participar en la Beca ACER-RED

El diari per a joves Junior Report convoca la primera edició dels Premis RED, la finalitat dels quals és reconèixer el treball periodístic fet durant el curs 2018-2019 pels centres de secundària que formen part del Projecte RED (Revista Escolar Digital).

Més de 300 estudiants de secundària participen en el projecte RED, una xarxa de diaris escolars dirigits i redactats per estudiants en col·laboració amb periodistes professionals vinculats a Junior Report.

Els vuit centres educatius de Catalunya que compten avui dia amb una capçalera digital dins del projecte són: Escola Gem i Escola Pia Santa Anna (Mataró), Bell-lloc (Girona), INS Montgròs (Sant Pere de Ribes) i les barcelonines Escola Pia Nostra Senyora, Escola Projecte, Escola Loreto Abat Oliba i l’Institut Les Corts.

https://www.instagram.com/p/BvY0Fz4g9Ob/?utm_source=ig_embed

 

Premis RED 2019

Els Premis RED 2019 compten amb diferents categories: el Premi ACER al millor contingut multimèdia, el Premi Microsoft al millor projecte desenvolupat en xarxa i el Premi Cloudalia al millor ús de la tecnologia aplicada, a més de la menció especial Trinity College al millor contingut en anglès.

Per la seva banda, Junior Report reconeixerà els millors articles i reportatges i atorgarà un premi al millor equip de redacció RED d’entre els centres participants.

“El projecte RED s’ha convertit en un altaveu per als alumnes i les seves inquietuds, potenciant la seva autonomia i la seva creativitat. Estem molt satisfets amb els resultats del projecte i la implicació dels centres participants”, assegura Elisabet Claus, coordinadora de la xarxa de diaris digitals.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dijous 13 de juny a les 19 h a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, partner universitari del projecte.

El termini de presentació dels projectes candidats per als vuit centres participants acaba el divendres 7 de juny del 2019.

 

Beca ACER-RED

Fomentar l’esperit crític, lluitar contra les fake news i la desinformació i aplicar les noves tecnologies digitals a la redacció periodística són alguns dels objectius del Projecte RED.

Per aquest motiu, Junior Report i ACER promouen la Beca ACER-RED per al proper curs acadèmic 2019-2020, que reconeixerà el millor projecte de diari escolar entre els centres públics de tot Espanya.

La Beca ACER-RED finançarà el 100% del cost anual del projecte (valorat en 2.600 €), que inclou la creació d’una capçalera digital pròpia amb domini personalitzat, la plantilla i el curs d’edició en WordPress, l’assessorament d’un periodista professional i el manteniment tècnic durant tot el curs.

D’aquesta manera es pretén promoure la participació de centres públics en el projecte. El termini de presentació de propostes finalitza el proper 19 de juliol del 2019.

Alumnes de l’Escola GEM (Mataró) en la redacció del seu diari digital: ‘EscolaGem Report’. (Junior Report)

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -