El MNCN dedica una exposició als animals que viuen a la teva llar sense que tu ho sàpigues
Per Gemma Juncà
Coneixes als teus veïns? A la gent del teu barri? Segur que sí. No obstant això, t’has parat a pensar en la quantitat d’éssers vius que conviuen amb tu sense que t’adonis de la seva presència?
No parlem d’animals de companyia com gossos, gats o tortugues, sinó d’un altre tipus de microbis: insectes i microbis. Des de les simpàtiques formigues fins als invisibles àcars que aprofiten el nostre somni per sortir a passejar. És important conèixer-los a tots.
“No tots són incòmodes. Com a exemple, a la nostra boca poden arribar a viure-hi més de 600 espècies de bacteris i no tots són perjudicials”, ens explica Antonio García Valdecasas, investigador responsable d’una exposició dedicada a aquests éssers vius.
La diversitat a la nostra llar
El Museu Nacional de Ciències Naturals presenta la mostra ‘Companys de pis. La Biodiversitat Domèstica’, que serveix per donar a conèixer la diversitat biològica que conviu amb nosaltres diàriament.
Podràs descobrir tot un món d’éssers vius que comparteixen el nostre hàbitat més privat a través d’un recorregut per les diferents habitacions d’un habitatge.
Pas a pas, podràs obtenir més informació de cadascun d’aquests hostes: els seus cicles vitals, com ens afecten, què amaguen, què ens aporten…
Curiosa exposición en el @MNCNcomunica (#Madrid): "Compañeros de piso: la biodiversidad doméstica”. Hasta el 28 de octubre el visitante podrá descubrir un mundo desconocido con el que convive a diario, desde las hormigas hasta los invisibles ácaros https://t.co/NGvWoEboZd pic.twitter.com/dy0CFby8AD
— Quercus (@RevistaQuercus) July 16, 2018
Durant el recorregut trobaràs diferents panells informatius que expliquen tot el que aquests petits animals ens aporten. Gràcies a ells, per exemple, podem saber si tenim aliments o mobles en mal estat.
“Conèixer la biodiversitat del nostre apartament ens sorprendrà. Tornarem a la nostra llar amb una altra mirada, modificada també per una proposta museogràfica que tampoc ens deixarà indiferents”, ens explicava Santiago Merino, director del MNCN.
Reciclem a casa, i al museu!
Una de les característiques més originals d’aquesta exposició és que tota la mostra és reciclable ja que està feta de cartró! I és que qualsevol moment és bo per reciclar i ajudar al nostre medi ambient, fins i tot en un museu!
“Aquesta vegada hem volgut apostar per una escenografia ecològica per subratllar la importància de prendre consciència de la necessitat del reciclatge en el nostre dia a dia”, conclou Cristina Cánovas, coordinadora d’Exposicions del MNCN.
Informa’t de tot a Junior Report | Castellà | Català | English