18 octubre 2024
spot_img
18 octubre 2024

L’Escola GEM presenta la seva Revista Escolar Digital a la Trobada de Centres Innovadors

El centre de Mataró, que participa per segona vegada al projecte, en destaca la importància a l’hora de desenvolupar l’esperit crític dels alumnes

L’Escola GEM de Mataró ha presentat el seu diari escolar digital en el marc de la Trobada de Centres Innovadors de Catalunya, celebrada a finals d’octubre a Mataró.

La capçalera de l’Escola GEM forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED), una iniciativa impulsada pel diari per a joves Junior Report a través de la qual els estudiants són els responsables d’escriure, editar i gestionar el diari del centre. D’aquesta manera poden tractar temes propers, que els afecten directament i en els quals se senten implicats.

Els diaris RED no només suposen un aprenentatge per a l’alumne, sinó que també ofereixen l’oportunitat de participar en actes que se celebren en el seu municipi, a més de treballar en xarxa amb altres centres participants i aportar diferents punts de vista sobre les mateixes realitats.

“Aquest projecte és molt important per desenvolupar l’esperit crític dels alumnes”, ha destacat Mònica Castanyer, representant de l’Escola GEM, a més de valorar l’aplicació de competències transversals en l’activitat.

Per Castanyer, el fet de participar al projecte per segon any ofereix la possibilitat d’ampliar expectatives i tractar nous formats informatius. “Hem après i ens hem coordinat millor, i això ens dóna la possibilitat de continuar millorant”, assegura.

La 6a Trobada de Centres Innovadors va reunir més de 260 professionals i docents de diferents centres educatius per a intercanviar experiències sobre innovació tecnològica i com aplicar les noves tecnologies a l’aula.

 

Nou curs, nova redacció

La redacció de l’Escola GEM Report està formada per 12 alumnes de 4t ESO encarregats de redactar els continguts i organitzar les seccions.

Els redactors junior treballen els diferents gèneres i formats periodístics: notícia, fotonotícia, entrevista, reportatge, article d’opinió… I fins i tot incorporen nous formats audiovisuals, com els vídeos o il·lustracions.

L’any passat, els redactors del diari escolar van poder assistir a la representació del musical El despertar de la primavera i visitar els estudis radiofònics de Catalunya Ràdio, una experiència que “no oblidaran mai”.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -