18 octubre 2024
spot_img
18 octubre 2024

Innovació i disseny aplicats a la meteorologia

El projecte Meteoscopi d’Iván Casanovas guanya la 2a edició del Premi LCI Barcelona al Millor Treball Final de Batxillerat

Per Judith Vives

L’estudiant Iván Casanovas ha guanyat el premi al Millor Treball Final de Batxillerat que atorga LCI Barcelona per reconèixer els projectes més destacats sobre disseny, innovació i creativitat realitzats per estudiants de tot Catalunya.

Casanovas, alumne de l’Escola Daina-Isard d’Olesa de Montserrat, s’ha endut el premi gràcies al seu projecte d’una estació meteorològica automàtica.

Amb el nom de ‘Meteoscopi’, Casanovas va presentar un projecte d’aproximació en el camp de la meteorologia.

En primer lloc, l’estudiant va analitzar l’evolució en l’estudi dels fenòmens meteorològics i com la tecnologia ha permès millorar totes les seves facetes.

A partir d’aquest estudi, Iván va dissenyar i va construir una estació meteorològica automàtica utilitzant eines com la impressió 3D, el IoT i Arduino.

Juntament amb el projecte d’Iván Casanovas han quedat finalistes dos treballs més. D’una banda, el projecte Cheerleading Fashion Collection Elaboration, de Carolina Puiggròs, alumna dels Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi; per una altra, el treball Les personnes, l’espace et l’entourage en pleine harmonie de Martina Viñas, alumna de centre Vedruna Escorial de Vic.

El jurat del premi, format per la direcció de l’Escola i pels membres del Departament de Pedagogia, ha tingut en compte aspectes com la rellevància del tema escollit, la fonamentació teòrica, la sostenibilitat o el disseny de la investigació.

El lliurament de premis es va celebrar al campus de LCI Barcelona durant la X Jornada de Centres Educatius. Durant aquest esdeveniment, el guanyador del premi va realitzar una presentació del seu projecte per a tots els assistents.

Presentació del projecte guanyador del Premi al Millor Treball Final de Batxillerat. (LCI Barcelona)

 

Alimentar vocacions i despertar la creativitat

El guardó del Millor Treball de Batxillerat de LCI Barcelona premia els millors treballs sobre disseny, innovació i creativitat realitzats per estudiants de tot Catalunya.

Un altre dels objectius del premi és fer valdre els estudis i professions vinculades al disseny, a més de fomentar les vocacions en aquest àmbit i despertar el talent creatiu dels estudiants.

La tercera edició del Premi LCI Barcelona al Millor Treball Final de Batxillerat ja està en marxa. Així que si t’agrada el disseny i la innovació i tens un projecte al cap, anima’t a desenvolupar-lo i a presentar-lo a aquesta convocatòria. El termini de recepció de projectes finalitza el juny de 2020.

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

 

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -