19 setembre 2024
spot_img
19 setembre 2024

Guardians de la salut arreu del món

L’OMS és un organisme de les Nacions Unides que treballa per assolir el màxim grau de salut dels pobles

Per Judith Vives

En el nostre entorn més immediat, quan tenim problemes de salut podem recórrer a metges, hospitals, farmàcies i altres serveis sanitaris al nostre abast.

Però també hi ha un organisme internacional que vetlla per la salut de tothom i treballa perquè totes les persones puguin assolir el màxim nivell de benestar físic, mental i social. Es tracta de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Segurament has sentit a parlar de l’OMS a les notícies, però saps exactament què és i a què es dedica? T’ho expliquem de la mà de Blanquerna-URL, promotora dels Premis Blanquerna Impulsa.

L’Organització Mundial de la Salut és un organisme de les Nacions Unides que té com a objectiu promoure la salut a tot el món. Es va fundar el 7 d’abril de 1948, raó per la qual cada any celebrem el Dia Mundial de la Salut en aquesta data.

L’OMS se centra especialment en els problemes sanitaris més greus, sobretot en els països en desenvolupament i en contextos de crisi. Entre els seus objectius hi ha la lluita contra malalties com la sida o la malària, que afecten milions de persones arreu del món.

Una altra de les seves prioritats és reduir la mortalitat infantil entre els menors de 5 anys i millorar la salut de les mares en general.

 

Directrius i normes sanitàries

Els experts de l’OMS són també els encarregats d’elaborar recomanacions, directrius i normes sanitàries. Amb elles volen evitar la proliferació de malalties o epidèmies, però també conscienciar, per exemple, sobre els riscos del tabac.

Una de les funcions més importants d’aquest organisme és el suport i assessorament sobre qüestions de salut pública. Així, els governs poden afrontar conjuntament els problemes sanitaris mundials i millorar el benestar de les persones.

Actualment, l’OMS està integrada per 194 Estats membre i 2 Membres associats, que es reuneixen cada any en el marc de l’Assemblea Mundial de la Salut. La seu oficial es troba a Ginebra (Suïssa), però hi ha sis oficines regionals en els cinc continents i 150 oficines repartides per diferents països.

L’OMS és un dels organismes implicats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en concret l’ODS3: Salut i benestar.

Ja saps que tu també pots fer que aquests objectius es compleixin? Només has de convertir les teves idees per millorar la salut arreu del món en un projecte que puguis treballar amb els teus companys a l’aula.

I no t’oblidis de presentar-los als Premis Blanquerna Impulsa que organitza Blanquerna-URL. Pots guanyar un munt de premis a la vegada que contribueixes a millorar el planeta. Anima’t!

Informació elaborada amb la col·laboració de la Blanquerna-URL

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -