Concerts, festivals i llistes de reproducció per viure la música al màxim durant el confinament
La pandèmia de Covid-19 s’ha estès per tot el món. El responsable d’aquesta epidèmia, el coronavirus SARS-CoV-2, és un virus molt contagiós i per això una de les mesures més aplicades a tots els països és el confinament.
Quedar-se a casa evita que entrem en contacte amb persones contagiades o que nosaltres en contagiem d’altres. D’aquesta forma, ajudem a reduir la cadena de contagis.
Però també pot ser difícil imaginar-se dues setmanes sense sortir de casa… Per fer el confinament una mica més suportable, et presentem diferents propostes musicals per viure la música en directe des de casa.
30 minuts de concert a Instagram
Molts concerts, festivals i esdeveniments musicals programats per als pròxims mesos han estat cancel·lats pel coronavirus. La indústria de la música és una de les més afectades per la pandèmia.
No obstant, molts cantants i grups de música han volgut fer la seva petita contribució per animar la situació i aconseguir que el confinament sigui una mica més suportable gràcies a la música.
Conscients del poder de les xarxes socials, han utilitzat els seus perfils d’Instagram per fer miniconcerts en directe. Molts s’han agrupat a través de la iniciativa #YoMeQuedoEnCasaFestival, que reivindica la importància de la cultura en societat.
https://www.instagram.com/p/B92LtdeooK-/?utm_source=ig_embed
Música independent en directe
El Cuarentena Fest va sorgir després que el govern espanyol anunciés la cancel·lació de concerts i el tancament de les sales per frenar la propagació del virus.
Diversos artistes i segells independents van decidir unir-se i continuar tocant per als fans, encara que fos des de casa seva. Les actuacions es poden veure a través del canal de YouTube de la plataforma.
En total tocaran una trentena d’artistes, un concert privat que pots gaudir cada dia des del saló de casa del 16 al 27 de març.
Aquí están los horarios, prometimos que no habría solapes. pic.twitter.com/HIKl4ifTaL
— Cuarentena Fest (@CuarentenaFest) March 15, 2020
Llistes de Spotify per quedar-se a casa
En situacions de crisi, l’enginy s’aguditza i els últims dies han aparegut un munt de llistes de reproducció a Spotify amb títols com #YoMeQuedoEnCasa, #QuédateEnCasa o Cuarentena Party, que ja té més de 20.000 seguidors.
Les llistes de reproducció poden ser una bona manera de descobrir nous artistes o simplement deixar-te portar pel ritme mentre vas fent altres coses… segur que el confinament et passa volant.
Vibrar amb l’òpera
Aquests dies a casa poden servir-te per investigar nous gèneres musicals… potser descobriràs que ets un apassionat de l’òpera!
En aquest cas, podràs gaudir de grans composicions d’òpera interpretades pels millors músics del món gràcies a iniciatives com la de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, que ha obert l’arxiu digital de concerts durant un mes per veure les seves actuacions.
El mateix han fet altres grans institucions operístiques com el Teatro Real de Madrid o la Metropolitan Opera House de Nova York, que ofereixen enregistraments dels seus espectacles en obert per passar el confinament.
¿Te gusta la ópera? #MyOperaPlayer, una plataforma impulsada por @Teatro_Real que contiene títulos de ópera, danza, conciertos y espectáculos para niños y adultos #YoMeQuedoEnMiCasa, vía @ACEcultura https://t.co/qW65rfhb64 pic.twitter.com/QUDywd8ML9
— Cultura Castilla y León (@culturacyl) March 17, 2020
Música pels ulls
Aquests dies també els pots aprofitar per recuperar pel·lícules musicals i documentals sobre artistes universals, per ampliar encara més la teva cultura musical.
Els últims anys s’han estrenat títols biogràfics que valen la pena de veure, com Rocket Man (2019), sobre la vida d’Elton John, o Bohemian Rhapsody (2018), que explica la història de Freddie Mercury i la banda Queen.
Altres pel·lícules musicals recents que han aconseguit un gran èxit són Yesterday (2019), que recupera els Beatles en ple segle XXI, o Ha nascut una estrella (2018), un retrat sobre les dificultats de la fama i el món de l’espectacle.
Per no parlar de grans pel·lícules com Whiplash (2014) o A la corda fluixa (2005), premiades als Oscars, o documentals que van donar la volta al món com Searching for Sugarman (2012), sobre la misteriosa història del cantautor Rodríguez.
https://youtu.be/UAYCxT418RA
Renta’t bé les mans… al ritme de la teva cançó favorita
Finalment, encara que ens quedem a casa cal continuar tenint en compte una sèrie de recomanacions bàsiques per evitar contreure el virus o encomanar-lo.
Una de les més importants i senzilles és rentar-se les mans a fons amb aigua i sabó, durant almenys 20 segons. I per fer-ho, la música també ens hi pot ajudar.
La pàgina web WashYourLyrics [Renta’t la lletra] converteix la lletra de qualsevol cançó en senzills passos per rentar-te les mans a consciència i contribuir així a frenar l’epidèmia.
Have a little patience… and make sure you're taking enough time to wash your hands 👏 Stay safe! #SafeHands #WashYourLyrics pic.twitter.com/aYbtcXsYLL
— Take That (@takethat) March 18, 2020
Descarrega’t de forma gratuïta els recursos didàctics sobre el coronavirus aquí.