30 abril 2024
spot_img
30 abril 2024

El Teatre La Massa, entre les fotografies premiades al International Photography Awards

El fotògraf Jesús M. Chamizo va guanyar el guardó Architecture Photographer of the Year per la sèrie fotogràfica anomenada Desde el escenario que conté una fotografia del Teatre La Massa, situat a Vilassar de Dalt (Maresme)

El fotògraf Jesús M. Chamizo va ser reconegut amb el premi Architecture Photographer of the Year als premis International Photography Awards. La sèrie de fotografies inclou una imatge del Teatre La Massa entre els quatre teatres més singulars, un teatre situat a Vilassar de Dalt, una localitat del Maresme.

Un jurat internacional format per reconeguts experts en fotografia va jutjar un total de 13.000 inscripcions de 120 països de tot el món per seleccionar finalment el fotògraf de l’any i el descobriment de l’any.

El veredicte dels International Photography Awards es va fer públic a Los Ángeles (Estats Units), que van acabar reconeixent la tasca del fotògraf madrileny Jesús M. Chamizo per la sèrie From the stage (Des de l’escenari) amb imatges de l’interior de quatre teatres de l’estat amb personalitat pròpia, entre els quals està el Teatre La Massa de Vilassar de Dalt.

La fotografia, realitzada al juliol de 2019, mostra el teatre des de l’escenari com tota la sèrie i pretén ser un homenatge al temple del teatre i al que representa: una gran labor cultural que ajuda la humanitat a créixer. Contemplat des de l’escenari, s’observa aquest majestuós espai buit, que adquireix un doble significat.

A continuació li vam fer una entrevista a Ramon Vila Bot, un especialista de l’arquitectura del Teatre La Massa:

  • En quin any es va fundar el Teatre La Massa?

El Teatre La Massa és va fundar a l’octubre de l’any 1980.

  • Qui el va fundar?

El van fundar un grup de senyors del poble: un forner, un metge, un farmacèutic i altres quatre propietaris agrícoles.

  • Explica’ns una mica sobre l’arquitectura del Teatre La Massa

La cúpula rodona està a dalt del Teatre La Massa, l’exit és la sala tan gran de dins des de on es fan les obres de teatre o les pel·lícules. La cúpula es va fer amb cercles de maons i ciment i és l’element que més crida l’atenció.

  • Què era el Teatre La Massa abans de ser un teatre?

Abans el Teatre La Massa era una petita sala de fusta per festes.

  • Com estava el teatre abans de fer les obres?

El teatre estava molt malament i ja quan es va caure una paret van decidir reformar-lo tot.

El Teatre La Massa de Vilassar de Dalt abans de les obres
Obres al Teatre La Massa de Vilassar de Dalt
Plànol del Teatre La Massa

Article escrit per redactors de la revista Immaculada Vilassar Report que forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes.

 Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -