21 setembre 2024
spot_img
21 setembre 2024

Les redaccions RED entrevisten als actors de Merlí: ‘Sapere Aude’

Alumnes de secundària participen a la primera Quedada presencial després del confinament

Una seixantena d’alumnes de diverses escoles de Catalunya van assistir a ‘La Quedada’ per entrevistar als protagonistes de la sèrie Merlí: ‘Sapere Aude’, els actors Clàudia Vega i Martí Atance, amb motiu de l’estrena de la nova temporada. Aquest va ser el primer acte presencial després del confinament, i es va dur a terme a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals (FCRI) de la Universitat Ramon Llull. 

Els periodistes junior van assistir a l’esdeveniment equipats amb tauletes, telèfons mòbils i càmeres per enregistrar imatges de l’entrevista i poder fer les cròniques multimèdia. Carregats de preguntes per als actors, la jornada es va desenvolupar a partir de dues temàtiques: la sèrie Merlí: ‘Sapere Aude’ i les trajectòries professionals dels actors al món de la interpretació.

“Si tinguéssiu els vostres personatges davant, què els hi diríeu?”, “com ha estat rodar una sèrie amb la covid-19?”, “què has après de la professió i del personatge?”, van ser algunes de les qüestions plantejades pels estudiants en una conversa propera i participativa. 

https://www.instagram.com/p/COIJO0xnsWV/

Durant l’acte, els redactors van tenir l’oportunitat d’exercir de periodistes i comprovar de primera mà com es treballa a la professió i com es cobreix un esdeveniment d’aquestes característiques.

“És una experiència molt enriquidora perquè aprofundim en el món periodístic i aprenem com funciona des de dins”, assegurava una redactora escolar. “Aquestes activitats es fan perquè treballin en xarxa, connectin amb altres redactors escolars i posin en pràctica tot allò que han après a l’aula, és a dir, que facin bones entrevistes, bones cròniques i bones crítiques“, explicaven Lali Bueno i Josep Blanch, coordinadors del projecte Revista Escolar Digital (RED).

L’acte va comptar amb la participació d’11 revistes escolars: Quatre Cantons Report, STM Report, Projecte Report, Creixent Terrassa Report, Fedac Horta Report, Dada Report, Fedac Sant Andreu Report, Pia Santa Anna Report, Lestonnac BCN Report, Maristes Champagnat Report i Badalonès Report.

Activitats del pla de treball Junior Report GO

La iniciativa Revista Escolar Digital (RED), impulsada pel diari per a joves Junior Report, col·labora amb 70 centres educatius d’arreu d’Espanya que gestionen, dirigeixen i redacten els seus propis diaris escolars. 

L’acte de ‘La Quedada’ és una activitat que s’emmarca dins el pla de treball que els alumnes segueixen setmanalment per treballar els diferents continguts del diari escolar digital. Aquest tipus d’activitat fora de l’aula permet als redactors actuar i cobrir esdeveniments com a periodistes professionals.

Més enllà d’això, el projecte ha permès als alumnes cobrir esdeveniments del món de la cultura, com funcions de teatre o fins i tot una gala dels Premis Gaudí; gaudir de tallers de ràdio i música impartits per professionals; i també entrevistar a personalitats reconegudes com el presentador i actor de doblatge Jordi Cruz, els escriptors Care Santos, Paula Ferrer i Molina, Silvestre Vilaplana, Juan Pablo Cuevas, Jordi Sierra i Fabrala, i la també booktuber Little Red Read.

Peu_de_pàgina_RED_2021-2022Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -