16 juny 2024
spot_img
16 juny 2024

‘A.K.A.’: una obra per aprendre a descobrir la teva identitat

L’espectacle arriba en anglès al Teatre Poliorama de la mà de Top Grups

Som qui sentim que som o qui la gent creu que som? Aquest és el punt de partida d’A.K.A. (Also Known As), la multipremiada obra de teatre escrita per l’argentí Daniel J. Meyer, que arriba al Poliorama traduïda a l’anglès i interpretada per Lluís Febrer, sota la direcció de Montse Rodríguez i la coreografia de Guille Vidal-Ribas.

L’espectacle ens endinsa en l’adolescència d’en Carlos, un jove de 15 anys que és adoptat, balla hip-hop, fa skate i no té interès per l’escola. Ara bé, tot canvia quan coneix la Claudia, una aparició que farà tremolar els pilars de la seva vida i replantejar-se completament la seva identitat com a persona.

Aquest monòleg teatral afronta problemàtiques pròpies dels adolescents d’avui en dia, com la convivència amb les xarxes socials, el despertar sexual, l’assetjament escolar i la recerca d’una identitat individual com a persona.

La representació d’A.K.A. en anglès s’emmarca dins el cicle Espectacles amb Classe, un conjunt d’espectacles destinats a alumnes d’escoles i instituts, organitzat per Top Grups al Teatre Poliorama. L’objectiu d’aquesta iniciativa és acostar el teatre al públic jove a la vegada que desenvolupar l’esperit crític entre l’alumnat.

“El teatre pot exercir d’eina educativa, de manera que els i les alumnes poden aprendre a través d’aquestes obres”, assegura Montse Martínez, cap de marketing i comunicació de Top Grups. “A.K.A. és una obra que connecta directament amb els interessos i les preocupacions dels joves, per tant, ens semblava una possibilitat immillorable”, conclou.

Tot i que la iniciativa va començar amb obres en català i castellà, des de 2019 també ha incorporat espectacles en anglès. L’activitat inclou un col·loqui al final de la primera funció i l’entrega d’un dossier pedagògic perquè alumnat i professorat puguin treballar a l’aula els elements més importants de la representació.

El cicle Espectacles amb Classe també integra un segon espectacle en anglès orientat a Eduació Primària: Discovering Queen de Rock en Familia, una proposta perquè els més petits descobreixin  la història i la música del grup britànic. A més d’altres obres reconegudes en català i castellà com T’estimo si he begut, Bye bye monstre, El perro del hortelano o La plaça del diamant, entre d’altres.

A.K.A. ha estat el fenomen teatral dels últims anys a Catalunya i ha guanyat infinitat de guardons, entre els quals destaquen dos premis Max (Autoria Revelació i Actor Protagonista), quatre premis Butaca (Espectacle de petit format, Text, Direcció i Actor Protagonista), tres premis Teatre Barcelona (Text teatral, Obra de petit format i Direcció) i un premi de la Crítica (Millor Actor).

Informació elaborada en col·laboració amb Teatre Poliorama

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -