16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Així s’adapten els centres i acadèmies d’anglès a la formació virtual

Trinity College London forma al seu professorat i elabora materials perquè els alumnes puguin preparar els seus exàmens des de casa

Per Judith Vives

Després d’uns dies de desconcert, els centres educatius han anat a poc a poc adaptant-se a la nova situació provocada per la pandèmia de Covid-19. Les classes presencials no són possibles, però alumnes i professors s’han adaptat a la formació virtual.

És el cas també de les acadèmies i centres d’anglès, que segueixen funcionant de forma online. Amb el final de curs a la cantonada, molts estudiants d’anglès estaven fent un últim esforç per examinar-se i passar de nivell.

Aconseguir que les classes d’anglès segueixin sense pausa, encara que sigui des de casa, ha estat el repte al qual s’ha enfrontat Trinity College London. Per a això, ha posat en marxa un seguit d’iniciatives destinades tant a professorat com a l’alumnat.

 

Formar el professorat

Trinity College London és un dels centres examinadors d’anglès amb més tradició i prestigi. Encara que no són pròpiament una acadèmia d’anglès en la que s’imparteixin classes, sí que s’encarreguen de formar els professors perquè puguin preparar els estudiants d’anglès de la millor manera per poder superar els exàmens oficials.

Habitualment la formació de professors és presencial. Amb la pandèmia provocada pel nou coronavirus, Trinity College London ha llançat un programa de formació virtual per ajudar els professors a adaptar-se a la nova situació. Ara, els docents utilitzen plataformes de videoconferència i altres eines per connectar amb els seus estudiants.

“Hem adaptat la formació, perquè no és el mateix fer una classe presencial, en la que veus a l’alumne, que fer-la de manera virtual, la qual cosa t’obliga a plantejar tasques per avaluar d’una altra manera”, explica Carlos Bautista, Senior Consultant for Institutional Relations Teacher Support de TCL Spain & Portugal.

De moment, des Trinity College London han començat a elaborar una sèrie de materials, com vídeos i webinars, que ajudin al professorat d’anglès a reconduir les seves classes. D’aquesta manera, poden seguir ajudant els alumnes a preparar els seus exàmens oficials.

“Ens hem trobat que molts centres ens han demanat com podrien donar un millor servei als alumnes“, explica Bautista, qui considera que tot l’esforç que s’està realitzant per adaptar-se a la formació en línia serveix per “sembrar la llavor del futur“.

En la formació que s’ofereix als professors hi ha aspectes relacionats amb les bones pràctiques, amb el tracte als alumnes amb necessitats especials i altres circumstàncies semblants.

 

Recursos per a l’alumnat

Trinity College London no imparteix directament classes d’anglès, perquè són entitat examinadora. No obstant això, el centre ha decidit posar el seu granet de sorra i facilitar als estudiants el seguiment de les classes perquè puguin preparar-se per als exàmens.

Per això, en les últimes setmanes han començat a crear continguts específics pensats per als alumnes. En concret, s’estan realitzant vídeos que permeten treballar algunes de les habilitats que s’avaluen en els exàmens Trinity.

Com saps, aquests exàmens oficials no només avaluen els teus coneixements en gramàtica i ortografia, sinó que també tenen en compte la teva capacitat per expressar-te oralment i comprendre l’idioma.

Aquests materials passen per la supervisió de la seu central de TCL a Londres i es comparteixen en una pàgina web que s’ha creat específicament amb aquesta finalitat.

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -