30 novembre 2022
spot_img
30 novembre 2022
spot_img

Així t’ajuda la tecnologia en el procés creatiu

Els dissenyadors i il·lustradors compten amb molts programes i eines que faciliten el seu treball

Per Judith Vives

Les noves tecnologies han revolucionat gairebé tot en la nostra vida. Per sort, en molts casos també han servit per fer que algunes tasques siguin molt més fàcils.

És el que ha passat en el món del disseny, la il·lustració i la creativitat. Abans de l’arribada de les tecnologies digitals, el treball d’un dissenyador o il·lustrador resultava molt laboriós.

Tot havia de fer-se manualment: el disseny d’un logotip, la maquetació d’una revista o la il·lustració per a un llibre era un treball artesanal, moltes vegades havia de repetir el dissenys i això allargava el procés creatiu.

Amb l’aparició d’Internet, els continguts i creacions van haver d’adaptar al format digital. La digitalització també afegia complexitat al procés creatiu.

Per sort, aviat van sorgir programes i eines enfocats a facilitar les coses en el procés creatiu. De la mà de l’Escola Joso, repassem quatre eines digitals que poden ajudar-te.

Photoshop

Aquest programa permet realitzar el tractament i retoc d’imatges.

Però el que potser no saps és que aquest programari també s’utilitza per fer que tot el procés creatiu “sigui molt més eficaç”, explica Robert Garcia, professor del curs de Creació Digital de l’Escola Joso.

Actualment, grans estudis d’animació com Disney o Marvel utilitzen Photoshop com a base per a realitzar il·lustracions i donar-los color, ja que el programa facilita molt aquesta tasca i la fa realment efectiva.

Illustrator

Es tracta d’un editor de gràfics que s’aplica en el disseny gràfic i la il·lustració vectorial.

Aquest programa és l’indicat per al disseny de logotips i altres elements d’imatge gràfica i corporativa, perquè permet adaptar els dissenys a diferents mides i formats.

“Moltes vegades cometem l’error de dissenyar un logotip amb Photoshop sense tenir en compte que és un disseny viu, que s’ha d’adaptar a diferents formats. Amb Photoshop no podem fer-ho, és millor utilitzar Illustrator “, explica Garcia.

InDesing

Dins dels programes més populars per al disseny gràfic i la creativitat no falta l’InDesign.

Aquesta aplicació està pensada per a la composició digital de pàgines, pel que resulta realment útil per a la composició publicacions com revistes, fullets i pòsters.

Wordpress

Amb el desenvolupament de les noves tecnologies també ha estat necessari adaptar els continguts creatius a les plataformes web.

Entre les eines que ens ajuden en aquest procés destaca Wordpress. Es tracta d’un programa inicialment dissenyat per crear blocs de forma fàcil i assequible, però amb el temps també s’ha convertit en una eina molt útil per als dissenyadors.

Gràcies a Wordpress, un dissenyador pot adaptar una pàgina web al que el seu públic o el mercat necessiten.

Des de fa 25 anys, l’Escola Joso ofereix un curs de Creació Digital per aprendre a manejar aquests programes i eines clau per al procés creatiu.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -