14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

Aprèn anglès amb Jon Snow

Falta poc per a l’estrena de l’última temporada de ‘Joc de Trons’: aprofita per recuperar capítols antics i practicar el teu anglès

Per Judith Vives

Per aprendre anglès i guanyar fluïdesa amb l’idioma, res millor que practicar-lo en situacions i contextos reals. Així milloraràs la teva expressió i la teva capacitat de comprensió.

Una cosa que pot ajudar-te són les pel·lícules i sèries en versió original. A més de posar a prova el teu vocabulari, podràs escoltar diferents accents, aprendre expressions col·loquials i, en definitiva, millorar el teu nivell global d’anglès.

Si ets fan de les sèries, segur que estàs molt pendent de l’estrena de l’última temporada de Joc de Trons, una de les produccions amb més seguidors de la història de la televisió.

Per arribar ben preparat a la temporada final de la sèrie, per què no aprofites aquests dies que falten per revisar alguns dels episodis clau de la saga?

El repte que et proposem, de la mà de Trinity College London, és seguir aquests episodis en versió original per posar a prova el teu nivell d’anglès. A la plataforma original de la sèrie tens l’opció de triar idioma i subtítols: en funció del teu nivell d’anglès, pots intentar veure la sèrie en versió original amb subtítols o sense.

El nostre consell és que intentis veure-la directament en anglès. Si ets fan de la sèrie i ja coneixes la història, molts noms i expressions et resultaran familiars, inclosa la mítica “Winter is coming”.

La majoria d’estudis coincideixen que el procés d’aprenentatge natural és escoltar, entendre i parlar. Llegir (i escriure) vénen després, pel que és interessant que facis l’esforç de veure el capítol sense subtítols sempre que sigui possible.

Malgrat això, si en veure el capítol sense subtítols et perds, pots veure-ho amb subtítols per no perdre el fil i que no se t’escapi res. A continuació, pots tornar a veure’l sense subtítols, ja sabent de què va.

És important que et posis a veure la sèrie amb una llibreta per anotar les expressions difícils o que no entens, de manera que les puguis consultar més tard i interioritzar amb més facilitat.

 

Plataformes i tecnologia per aprendre anglès

Si Joc de Trons no és del teu estil, hi ha moltes altres sèries en anglès per practicar l’idioma mentre passes una bona estona. Plataformes com HBO, Netflix, Prime Video o Filmin estan plenes de propostes interessants.

A més, les noves tecnologies t’ajuden a combinar la pràctica de l’anglès amb la teva afició a les sèries. L’extensió Language Learning With Netflix de Google Chrome et permet mostrar subtítols en castellà i anglès simultàniament mentre mires sèries.

Ja no tens excusa per no progressar amb l’anglès. I recorda que per certificar el teu nivell pots fer-ho amb els exàmens oficials de Trinity College London. Consulta la seva pàgina web per a més informació.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -