7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Aprèn seguretat viària jugant des de casa

El RACC posa a disposició de les famílies i dels professors un joc de seguretat viària virtual

Durant unes setmanes haurem de quedar-nos a casa per contribuir entre tots a frenar el contagi per coronavirus. Però això no vol dir que deixem d’aprendre coses noves que puguem posar en pràctica quan tot torni a la normalitat.

Per exemple, podem aprofitar per conèixer a fons les bones pràctiques de seguretat viària que permeten una mobilitat sostenible i segura. Per a això, pots participar en el joc ‘Mou-te bé! Play & Learn‘, del RACC. Es tracta d’un joc d’accés lliure i gratuït per a nens i nenes de 6 a 12 anys.

El videojoc ofereix continguts pedagògics perquè els més petits aprenguin a desplaçar-se de forma segura, sostenible i autònoma. Al mateix temps, és un recurs educatiu en línia a l’abast de les famílies, mestres i educadors.

El RACC ha posat a disposició de tothom de forma oberta i gratuïta aquest joc amb la voluntat de continuar treballant per complir la seva missió d’estar al costat de les persones.

A més, també volen contribuir a fer més suportable el confinament i oferir recursos educatius i de lleure perquè els petits de la casa puguin seguir aprenent en remot.

El joc en línia ‘Mou-te bé! Play Learn’ és una eina educativa amb continguts pedagògics sobre mobilitat i seguretat viària que promou la convivència i el sentit de la responsabilitat dels nens i, al mateix temps, els ajuda a assolir certa autonomia en els desplaçaments.

El mateix portal posa a disposició el professorat una guia pedagògica per dirigir les activitats que es proposen als alumnes.

Tot i que ara no podem sortir de casa si no és estrictament imprescindible, el joc permet que els nens aprenguin jugant i és una manera d’aprofitar aquests dies per adquirir coneixements essencials que es podran posar en pràctica quan torni la normalitat.

Els tres objectius que persegueix el videojoc són: desenvolupar l’autonomia i la responsabilitat dels nens i nenes, ajudar-los a prendre consciència de la importància de la seguretat viària i afavorir els hàbits i actituds que previnguin accidents de trànsit.

‘Mou-te bé! Play Learn’ està disponible en català i en castellà i compta amb 12 jocs que es poden practicar tant de forma individual com en grup.

Els reptes més bàsics mostren els nens com preparar-se per anar amb bicicleta o skate i, en fases posteriors, aprenen a descobrir la ciutat a peu, amb bicicleta, cotxe, transport públic o bus escolar.

També promou la convivència amb la resta d’usuaris que es desplacen, ensenya a identificar els senyals de trànsit i les zones 30 i explica què fer en cas d’accident.

Es pot jugar tant des d’un ordinador de sobretaula com des d’una tauleta. D’altra banda, convé destacar que el portal no recull cap dada personal dels infants i compleix amb la legislació vigent en matèria de protecció de dades.

Informació elaborada en col·laboració amb el RACC

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -