10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

Aprèn a la teva manera

L’Aprenentatge Personalitzat busca les millors eines per cada alumne

Sovint sentim que ens perdem a classe… No parem prou atenció o potser el que està dient el professor no ens sembla interessant. Però, si ens donessin la lliçó d’una altra manera, potser posaríem més interès.

Això és el que busca l’Aprenentatge Personalitzat, una metodologia que promou un ensenyament fet a mida per cada alumne.

Els professors poden ajudar-nos, però no poden dissenyar una lliçó diferent, adaptada, per a cada alumne; així doncs, hem de posar una mica de la nostra banda!

Trucs per estudiar millor

“L’Aprenentatge Personalitzat és tan antic com la pròpia educació però, en els últims anys, les nsoves tecnologies han revolucionat la manera com els estudiants aprenen i han obert una àmplia gamma de formes d’expressió”, afirma Martin McKey, Cap del Departament Tecnològic de TextHelp, empresa que desenvolupa softwares per l’educació.

Així doncs, aquí us ensenyem algunes eines per personalitzar la manera com estudiem. Per una banda, tenim eines per prendre apunts personalitzats, on podem afegir imatges i altres elements, com OneNote, Google Keep o Evernote.

Altres aplicacions ens ajuden a millorar la nostra lectura i escriptura, com per exemple Read&Write, de TextHelp. Aquesta aplicació ens permet escoltar textos llegits en veu alta, prendre notes, crear el nostre propi diccionari o dictar allò que volem escriure.

Per les mates, també hi ha alguns webs interessants, com els tutorials de Wolfram Alpha o les explicacions de Kahn Academy. En aquesta assignatura, TextHelp ens ofereix EquatIO, una aplicació amb la qual podem escriure fórmules matemàtiques amb el teclat, la pantalla tàctil o llegint-les en veu alta.

Les eines educatives de TextHelp llegeixen textos en veu alta i traslladen fórmules matemàtiques de la teva llibreta al teu ordinador. (TextHelp)

El més important: la concentració

Per últim, cal no oblidar que allò més important per estudiar bé és evitar les distraccions. El nostre telèfon mòbil pot ser el nostre millor aliat –ens recorda la data del proper examen i amb ell podem portar els nostres apunts digitals a qualsevol lloc–, però també el nostre pitjor enemic.

No importa quant personalitzem el nostre mètode d’estudi si no som capaços de desconnectar del mòbil o Internet durant una estona.

Si treballem amb l’ordinador, hi ha algunes aplicacions que bloquegen les distraccions, com StayFocused o RescueTime, que ens ajuden a adonar-nos en què invertim realment el nostre temps quan estem davant de la pantalla.

En qualsevol cas, cadascú ha de trobar els seus propis mètodes i eines per estudiar millor. Així que concentra’t però, sobretot… personalitza’t!

Informa’t de tot a Junior Report.

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -