Aprendre anglès amb la cultura popular

Amb les ‘apps’ del mòbil pots practicar anglès a qualsevol lloc. (DaniloAndjus / Getty)

Pel·lícules en versió original, cançons i ‘apps’ poden ajudar-te a millorar les teves habilitats comunicatives en anglès

Per Judith Vives

Per aprendre anglès de veritat, no hi ha res com practicar-lo en situacions reals: només així podràs comprovar realment el resultat d’estudiar la gramàtica i el vocabulari. Tot i que no és fàcil trobar una situació per posar en pràctica el teu anglès.

No sempre tenim l’oportunitat de viatjar a països de parla anglesa per fer una immersió i posar-nos a prova. Però, per sort, hi ha molts recursos per practicar el nostre nivell d’anglès. Vols conèixer-ne alguns?

Veure pel·lícules i sèries en versió original

Veure pel·lícules i sèries en anglès és una de les formes més eficaces i entretingudes de practicar l’idioma. Així acostumes la teva oïda a diferents accents i pots aprendre expressions col·loquials i un vocabulari més informal, com el que es parla al carrer.

Avui dia hi ha moltes plataformes de ‘streaming’ per veure pel·lícules i sèries amb subtítols. I per practicar encara més, per què no proves a veure-les directament en versió original?

Practica amb les teves cançons preferides

A més de veure sèries i pel·lícules, una altra manera genial de posar a prova el teu nivell d’anglès és provant d’entendre la lletra de les cançons dels teus grups preferits.

A Youtube pots trobar vídeos amb les lletres en format karaoke, que t’ajudaran molt a entendre-les. Altres aplicacions com LyricsTraining et permeten millorar el teu nivell d’anglès a través de les cançons.

Només has de triar la cançó i el teu nivell d’anglès: el programa et mostra una part de la lletra i tu has d’aguditzar l’oïda per omplir els espais amb les paraules que falten.

Trinity College London disposa de l’app Play Trinity Rock Pop, que et permet seguir la lletra de les cançons i silenciar al cantant per practicar la teva pronunciació.

Blocs, revistes i diccionaris d’expressions

Gràcies a internet podem accedir a un munt de publicacions escrites en tots els idiomes del món.

Resulta molt fàcil trobar textos en anglès de tots els nivells amb els quals practicar les teves habilitats amb la lectura. Pots començar llegint blogs d’altres joves que escriguin sobre esports, videojocs, llibres o viatges. Els magazines i revistes digitals són una altra font ideal per posar en pràctica l’anglès.

Mentre llegeixes articles o veus una sèrie en anglès, potser escoltaràs paraules o expressions de les quals no saps el significat. Solen ser paraules del llenguatge col·loquial, ja que el vocabulari que s’aprèn a les acadèmies acostuma a ser bastant formal.

En aquests casos resulten molt útils els diccionaris com Urban dictionary, una pàgina web que reuneix argot i frases col·loquials en anglès, així com dobles sentits d’algunes expressions.

Utilitza ‘apps’ per practicar amb el teu anglès

Finalment, no t’oblidis que el mòbil pot ser una eina molt pràctica per ajudar-te amb l’aprenentatge d’habilitats comunicatives en anglès. Avui dia comptes amb moltes aplicacions que t’ajudaran a resoldre dubtes i repassar els teus coneixements.

Tots aquests recursos t’ajudaran a guanyar confiança amb l’anglès i aconseguir que el que has après sigui realment útil.

Al Trinity College London pots utilitzar tots els consells que t’hem donat mentre realitzes els exàmens per aconseguir la titulació oficial que necessitis.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here