7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Aprofita aquestes festes per llegir clàssics universals

Aquestes vacances de Nadal seran diferents i la lectura pot convertir-se en el nostre millor aliat mentre ens quedem a casa

Per Judith Vives

Aquestes festes de Nadal seran inusuals. La pandèmia de Covid-19 ens impedeix fer les mateixes activitats d’altres anys i és aconsellable no sortir molt i quedar-nos a casa. Per sort, els llibres i la lectura són els nostres grans aliats per passar moltes hores de diversió.

En aquesta època és habitual fer llistats de llibres que parlen del Nadal i aprofitar per donar a conèixer les últimes novetats. Però avui, des de Legiland, ens proposen una cosa diferent: recuperar algunes lectures de clàssics per llegir a l’hivern i, especialment, en aquests dies en els quals estem més a casa i ve de gust gaudir de la lectura sense la pressió acadèmica.

 

Lectures per als més petits

Entre les recomanacions de Legiland hi ha algunes lectures per als més petits, com ara Irene la valenta. No és un conte específic de Nadal, però sí d’hivern. Una gran tempesta de neu acompanyarà la protagonista en un periple molt important: portar un vestit que ha cosit la seva mare. Un conte per descobrir la valentia i la persistència malgrat les inclemències de la vida. I sota la ploma i el dibuix d’un dels grans autors infantils del s. XX, William Steig.

La col·lecció de còmics Els diaris de la Cirera tenen com a protagonista una noia que vol ser escriptora. En el tercer volum de la col·lecció, Els cinc tresors, tota l’acció de la trama succeeix durant el Nadal i és una gran lectura per aquells nens i nenes que comencen a llegir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mi recuncho feliz (@mirecunchofeliz)

Entre els clàssics per als més petits hi trobem The Little Match Girl, un conte clàssic d’Andersen prou conegut entre els infants. Des de Legiland recomanen buscar una adaptació en anglès per practicar l’idioma.

 

Recomanacions per a joves àvids de lectura

Per als nois i noies que tenen moltes ganes de llegir, La meva família i l’àngel pot ser una proposta interessant. Explica la història d’en Joan i la seva família, que el dia abans de Nadal es troben un àngel que va caure del cel i no sap tornar a la cuina de casa seva. Segons l’autora del llibre, Gemma Lienas, tota família té un àngel i Gabriel n’és un per demostrar-ho. Una lectura per reviure l’autèntic esperit nadalenc.

Nicolàs Sant Nord i la batalla contra el Rei dels Malsons ens explica l’autèntica història del Pare Noel abans de ser-ho. I és que Nicolàs Sant Nord era tot un vividor que es va haver d’enfrontar al Rei dels Malsons. Una història màgica que pertany a la saga de Els guardians de la Infància escrita i il·lustrada per William Joyce. Una lectura pels amants de la fantasia.

Tania Val de Lumbre, Cors de gofra i La Lena, en Trille i el Mar. Aquestes tres obres de la literatura nòrdica infantil i juvenil més actual, escrites per Maria Parr, són molt adients per aquesta època de l’any, especialment pels seus paisatges nevats i les aventures amb trineu.

Un tresor a la neu, escrit el 1942 per Marie McSwigan, és també un clàssic per llegir aquests dies.

Pels amants de Tolkien, Cartes del Pare Noël és ideal. En aquell llibre es recullen les cartes que va escriure als seus fills durant 20 anys explicant les històries del Pare Noel, l’Ós Polar i els elfs. Una història per gaudir  petits i grans perquè la màgia i el segell de Tolkien són ben presents.

Un altre clàssic ideal per Nadal és Cròniques de Nàrnia 2. El lleó, la bruixa i l’armari. El segon llibre de la saga ens porta a un país on sempre és hivern. El seu autor, C.S. Lewis, és dels escriptors més importants de la literatura juvenil.

La canción de Shao Li (actualment no es troba en català), de Marisol Ortiz de Zarate, és l’aventura de dos germans que es perden a Londres (Regne Unit) en època nadalenca. Una història sorprenent que amaga molts missatges sobre els quals reflexionar.

El llibre A Christmas Carol no pot faltar en cap llista de lectures nadalenques. En aquest cas, Legiland també proposa aconseguir aquest clàssic de Charles Dickens en anglès, en una versió adaptada per al públic infantil i juvenil.

Informació elaborada en col·laboració amb Legiland    

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -