1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Aprofita les vacances per practicar l’anglès

Les activitats d’oci i entreteniment a l’estiu poden servir d’excusa per posar a prova els nostres coneixements de l’idioma

Per Judith Vives

Amb l’arribada de l’estiu i les vacances, tenim un munt de temps lliure. Per què no ocupar-lo amb activitats d’oci que ens ajudin a practicar i millorar el nivell d’anglès?

Per descomptat, si vas de viatge a un país estranger ho tindràs molt més fàcil per posar a prova el teu anglès, fins i tot si la teva destinació no és un país anglosaxó.

Però també hi ha moltes formes de perfeccionar-lo fins i tot si et quedes a casa. El Trinity College London ens en dona algunes idees.

 

Visites guiades per practicar el ‘listening’

Per posar en pràctica el teu nivell de comprensió de l’anglès, pots apuntar-te a visites turístiques guiades en anglès a la teva pròpia ciutat. Així, alhora que descobreixes els tresors culturals més propers a casa teva, millores el nivell d’anglès de forma entretinguda i divertida. Els museus també ofereixen visites guiades o serveis d’audioguia que pots configurar en anglès per veure les exposicions i practicar amb l’idioma al teu ritme.

https://www.instagram.com/p/BzaT6pAoq5k/?utm_source=ig_embed

Si prefereixes fer la visita amb guia, aquesta pot ser també una gran oportunitat no només per practicar el ‘listening’ sinó també per entrar en contacte amb altres persones que parlin l’anglès, i així a més a més també pots posar a prova la teva conversa.

Si ets més llançat, pots anar a les zones més turístiques i oferir el teu ajut als turistes que ho necessitin. Pot ser el primer pas per iniciar una conversa en anglès i, alhora, aprendràs a relacionar-te i a perdre la timidesa.

 

Posa a prova la teva comprensió lectora

Als museus i monuments turístics també hi pots trobar tríptics i guies en anglès.

Aquests materials et poden servir també per millorar la teva comprensió lectora. A més a més, la majoria d’aquestes publicacions s’editen en diversos idiomes, per la qual cosa podràs resoldre dubtes simplement buscant-ne la versió en català i així autoavaluar els teus coneixements.

Si vols anar un xic més enllà amb la teva lectura en anglès, anima’t a llegir-hi alguna novel·la. En trobaràs una oferta àmplia a les biblioteques públiques, que no tanquen per vacances.

 

Millora l’anglès amb les sèries

Segur que a la teva llista de plans per a aquestes vacances no hi falta posar-te al dia amb totes les sèries que tens pendents. Genial! Posa-te-les en versió original i fes que la teva ‘binge watching’, o marató de sèries, sigui realment útil per al teu nivell d’anglès.

Recorda que les plataformes de streaming t’ofereixen l’opció de veure les sèries en versió original amb subtítols i sense, per la qual cosa tens diverses opcions per posar a prova la teva comprensió. Així, per exemple, pots començar veient la sèrie sense i tornar-hi però amb els subtítols per veure què n’havies entès.

Ara que tens més temps també pot ser un bon moment per fer un curs intensiu, sigui presencial o online, o, si ho prefereixes, pots invertir-lo mirant vídeos i tutorials per aprendre anglès.

I recorda que per comprovar el teu nivell d’anglès i treure’t un títol oficial, pots presentar-te als exàmens del Trinity College London.

Informació elaborada en col·laboració amb Trinity College London

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -