7 desembre 2023
spot_img
7 desembre 2023

Aquest estiu rodaràs pel·lícules a casa

L’escola de cinema ESCAC i CineBase posen en marxa una edició de la seva Summer School Online

Per Judith Vives

Els directors de cinema del futur podran dir que van començar rodant des de casa. L’ESCAC, a través del seu programa CineBase, ha organitzat una edició en línia dels seus cursos d’estiu perquè els joves puguin iniciar-se en el món de la creació audiovisual sense sortir de casa.

L’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) és la impulsora de CineBase, un programa pensat per implantar la narrativa audiovisual entre els alumnes de secundària. Ja que aquest any la pandèmia de Covid-19 ha obligat a suspendre les classes presencials, l’ESCAC ha decidit portar la formació a casa de forma online.

Els cursos, organitzats a partir de quatre nivells diferents, es duran a terme en grups reduïts d’un màxim de 10 alumnes. Un professor de l’ESCAC s’encarregarà d’acompanyar i assessorar aquests grups mentre desenvolupen els seus projectes i roden els seus primers curts des de casa.

Potser et pot semblar que no es pot fer cinema des de casa, però en realitat només necessites un mòbil o una càmera i les teves idees. L’ESCAC et facilitarà un programa d’edició perquè puguis muntar el curt. El professor de l’escola et donarà els consells i orientacions necessàries per resoldre els dubtes que vagin sorgint.

La Summer School aporta una introducció bàsica a la narrativa audiovisual a través d’un curs formatiu lúdic i pràctic basat en la realització de projectes. Segons expliquen des de l’ESCAC, amb aquests cursos “li donem la volta a les pantalles per convertir-les en eines de creació, producció i comunicació”.

Aquests cursos de cinema d’estiu s’adrecen a joves d’entre 10 i 18 anys que senten curiositat o interès pel món audiovisual o que volen experimentar les seves possibilitats dedicant una setmana a aprendre a fer cinema.

Es realitzaran classes diàries de pràctiques de narrativa en les quals hauràs d’escriure un guió, rodar les escenes, muntar-les i posar-les en comú amb el grup de la classe. Els alumnes comptaran amb la supervisió d’un professor de CineBase. Al final del curs hauràs desenvolupat i produït un projecte de curtmetratge sencer. Qui sap si serà l’inici d’una carrera d’èxit en el cinema!

D’altra banda, amb aquests cursos també tindràs la possibilitat de complementar la formació veient algunes pel·lícules i peces audiovisuals i participant en sessions d’aula oberta de diferents especialitats dirigides per professors.

Si no tens ni idea de cinema, no et preocupis. Pots apuntar-te al curs de nivell Beginner (o principiant, en castellà) per iniciar-te en el món de la Narrativa Audiovisual.

Si vols ampliar coneixements, pots apuntar-te al curs Beginner 2 o saltar als cursos Advanced, amb els que podràs desenvolupar un curtmetratge com un autèntic professional.

A més, pots apuntar-te en dos cursos especialitzats en guió o animació. Apunta’t als cursos de la Summer School de l’ESCAC i comença a crear l’audiovisual que t’agradaria veure. Acció!

Informació elaborada en col·laboració amb l’ESCAC

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -