Fer realitat els somnis ballant

El grup Movementics està format per joves estudiants d’INEFC amants del ball. (Movementics)

Els grups de ball eMOTION i Movementics, formats per alumnes de l’INEFC, porten anys transmetent la seva passió pel ball

Per Mariona Coiduras

Que aixequi la mà tot aquell a qui li agradi ballar. El ball es relaciona sovint amb l’oci, però també aporta molts beneficis per a la salut, a nivell físic i mental.

Ballar és una de les maneres més divertides de mantenir-nos en forma i, a més, ens permet expressar-nos i alliberar les nostres emocions.

Sent una activitat tan interessant, no és d’estranyar que tant INEFC Barcelona com el Club Inef Lleida tinguin des de fa anys els seus propis grups de ball formats per joves estudiants. Somien amb triomfar algun dia com a ballarins i assagen per aconseguir els seus objectius.

eMOTION, el ball a Barcelona

eMOTION és el primer grup de dansa creat a l’INEFC de Barcelona fora dels cursos de formació. Tot va començar quan Joel Górriz es va reunir amb tres companys més de classe per tirar endavant la iniciativa fa un any.

Al principi eren set i actualment el grup està conformat per 12 integrants que compaginen les classes amb el ball, centrat en l’hip-hop i la dansa contemporània.

Els integrants de eMOTION, de INEFC Barcelona (Emotion)

El grup debutava el passat 19 de desembre a la celebració de Nadal d’INEFC Barcelona i des de llavors no han deixat de fer exhibicions.

Després d’un any tan intens, els joves tenen molt a dir sobre l’experiència. Júlia Serrano, membre d’eMOTION, assegura que l’activitat va “molt més enllà del ball”, com l’amistat que ha nascut entre els membres del grup.

“Quan ballo aconsegueixo sortir de la rutina i desconnectar”, explica el Joel, a qui li agradaria dedicar-se al ball professionalment. “Només acabem de començar: tenim moltes ganes de seguir amb el projecte i la gent sembla que està contenta”.

Lleida a ritme de Movementics

Per la seva banda, el Club Inef Lleida compta amb un altre grup de ball: Movementics. Es va formar fa tres anys de la mà de tres alumnes. Actualment el grup està integrat per 10 persones i aspira a convertir-se en una companyia de ball professional.

La formació domina diferents balls de tots els estils: des del break dance, passant per la dansa urbana o la contemporània. A més, han introduït la música en viu als seus espectacles, ja que alguns dels seus ballarins també toquen instruments.

“El públic ens diu que transmetem molta energia i actitud. I ara comencen a dir-nos que transmetem emocions, quelcom que és molt important”, explica Juan Antonio Torres, un dels fundadors del grup.

“Que et diguin que has arribat a una persona amb el teu ball és brutal”, confessa Núria Argiles, coreògrafa i ballarina del Movementics.

Que ningú ni res et pari 

Igual que els seus companys de Barcelona, els Movementics destaquen la relació entre els membres del grup, quelcom que els està ajudant en altres aspectes del seu dia a dia.

Tant el Juan Antonio comel Joel van començar a ballar relativament tard i al principi els preocupava una mica què pensaria la gent per ser nois i ballar. “Fer alguna cosa diferent a la resta de la gent no ha de tirar-te enrere. Jo jugava al futbol i ho vaig deixar per ballar: poder expressar-te i emocionar és molt gratificant”.

Tal com diu el Joel: “Que la por de no haver-ho fet mai no us impedeixi provar-ho. Ningú sap el li agrada fins que ho prova”.

Als dos grups els espera un merescut descans durant les vacances d’estiu. Si no vols perdre’t cap dels seus moviments, no dubtis a seguir-los a les xarxes socials!

 

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here