30 novembre 2022
spot_img
30 novembre 2022
spot_img

Ser astronauta: una professió exigent

L’Agència Espacial Europea compta amb 14 astronautes de diversos països

Ets dels que cada nit somia amb tocar els estels? Qualsevol pot convertir-se en astronauta, encara que els requisits són exigents. L’Agència Espacial Europea (ESA) t’explica els passos per convertir-te en astronauta. 

Per començar, els astronautes necessiten molts anys d’estudi que acostumen a dedicar a carreres d’enginyeria, medicina o altres carreres de ciències. Alguns complementen els seus estudis universitaris amb formació com a pilots a les forces aèries del seu país.

Saber anglès i rus és fonamental, ja que els astronautes europeus comparteixen de vegades missions amb companys d’Estats Units, Rússia i Japó. En l’actualitat, l’ESA compta amb 14 astronautes de vuit països.

A més també es requereix una bona salut per suportar els esgotadors vols espacials i dur-se bé amb la gent, perquè els astronautes treballen en un espai molt reduït.

Una adolescent a l’espai

Alyssa Carson té només 16 anys però des de molt petita va saber que volia ser astronauta. Quan tenia 7 anys va enviar una carta a la NASA, l’agència espacial més important del món, per saber què passos havia de seguir per complir el seu somni.

Des de llavors, l’Alyssa ha assistit a tots els campaments espacials de la NASA, uns campaments per formar a futurs científics, astronautes i enginyers. El seu objectiu és convertir-se en la primera persona a trepitjar el planeta Mart l’any 2033.

L’Alyssa compta amb el suport familiar i econòmic per seguir amb la seva formació, però el més important és el seu esforç i determinació per arribar a l’espai i atrapar les seves estrelles. Segur que val la pena.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -