24 setembre 2023
spot_img
24 setembre 2023

Audiollibres per llegir a qualsevol lloc

Els audiollibres són cada vegada més populars i permeten als lectors aprofitar qualsevol situació per ‘llegir’

Al gimnàs, fent una passejada, anant a classe o en un viatge amb cotxe… Qualsevol moment és bo per començar un audiollibre. Només necessitem un dispositiu mòbil, com un telèfon o una tauleta, i accedir a aquest contingut en línia o havent-lo descarregat prèviament.

Quan parlem d’audiollibres ens referim a un format sonor que consisteix a gravar la lectura d’un llibre en veu alta. Generalment, la veu dels audiollibres pertany a actors de doblatge i això fa que la lectura sigui molt més professional. De fet, un audiollibre ofereix una experiència immersiva que et farà viure la història d’una manera diferent a la lectura tradicional.

Aquest format ha esdevingut un mitjà molt útil quan la lectura directa no és possible. Per exemple, mentre fem exercici, netegem la casa o fem una passejada podem escoltar un audiollibre per entretenir-nos. Però, a més, també és un format fonamental per apropar la lectura a persones que no saben o no poden llegir.

Els últims anys, l’audiollibre ha guanyat cada vegada més adeptes, segons dades de l’últim baròmetre de lectura de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya. L’any 2018, només el 2,4% dels espanyols escoltava audiollibres, mentre que al 2022 ja hi havia un 5,4% d’audiolectors.

Avui dia hi ha nombroses plataformes i editorials que ofereixen la possibilitat de comprar un llibre directament en aquest format. Si no saps per on començar, a continuació recopilem una sèrie d’audiollibres per endinsar-te en aquest univers sonor.

‘El Ángel de la Ciudad’, d’Eva García Sáenz de Urturi

El Ángel de la Ciudad (2023) és un thriller escrit per Eva García Sáenz de Urturi, guanyadora del Premi Planeta l’any 2020. El llibre dona continuïtat a l’univers creat a la Trilogía de la Ciudad Blanca, escrit per la mateixa autora, i recupera la figura de l’inspector Unai López d’Ayala, àlies Kraken.

En aquesta novel·la es barregen diverses històries que relacionen fets del passat i del present, amb Kraken i la inspectora Estíbaliz com a protagonistes. Tot comença amb una reunió de la Lliga de Llibreters Antiquaris a Venècia que acaba en un tràgic incendi. Mentrestant, la inspectora Estíbaliz tracta de resoldre un cas relacionat amb el pare Kraken a Vitòria.

L’audiollibre ​​està narrat per Juan Magraner i té una durada de 9 hores i 30 minuts.

‘La cuenta atrás para el verano’, de La Vecina Rubia

Sabries dir quantes persones han format part de la teva vida i quantes han estat capaces de canviar-la? La cuenta atrás para el verano (2021) és la primera novel·la de La Vecina Rubia, un personatge anònim molt popular a les xarxes socials de qui no es coneix la identitat real.

En aquest llibre l’autora repassa les diferents persones que han passat per la seva vida, explora com han marcat el seu desenvolupament com a persona i li han ensenyat lliçons molt valuoses des de la seva adolescència fins a la seva adultesa.

L’audiollibre està narrat per Jose Sáez i té una durada de 13 hores i 28 minuts.

‘El retorno del rey’, de J. R. R. Tolkien

Els amants de El Senyor dels Anells no poden perdre l’oportunitat d’endinsar-se en la Terra Mitjana a través d’un audiollibre. El retorno del rey (1955) és el tercer lliurament d’una de les sagues èpiques i de fantasia més famoses del món escrita per John Ronald Reuel Tolkien.

En aquest llibre l’autor ens explica com homes, elfs i nans s’uneixen per lluitar contra Sauron, mentre els hobbits Frodo i Sam continuen endinsant-se a Mordor per destruir l’anell.

L’audiollibre està narrat per Miguel Ángel Jenner i té una durada de 24 hores i 26 minuts.

‘La Secta’, de Camilla Läckberg i Henrik Fexeus

Després de l’èxit de El Mentalista (2022), l’escriptora Camilla Läckberg torna a col·laborar amb el mentalista Henrik Fexeus per escriure una nova novel·la negra. La Secta (2023) recupera l’agent de policia Mina Dabiri i els seus companys del Departament d’Homicidis de la policia d’Estocolm.

Aquesta vegada, Dabiri s’enfronta a la desaparició d’un nen en un parc infantil. El cas està ple de codis numèrics i missatges en clau. És possible que una secta estigui darrere de tot?

L’audiollibre està narrat per Juan Magraner i té una durada de 22 hores i 46 minuts.

‘El corazón helado’, d’Almudena Grandes

Per als amants de la novel·la històrica hi ha El corazón helado (2007), de l’escriptora Almudena Grandes. El llibre explica la història d’Álvaro Carrión, fill d’un poderós home de negocis, i Raquel Fernández, néta d’un exiliat a França després del triomf de la dictadura feixista l’any 1939.

Tots dos personatges, que se senten atrets gairebé des del primer moment, coneixeran com la Guerra Civil espanyola i la posterior Transició van marcar les seves vides.

L’audiollibre està narrat per Elsa Veiga i Pablo Martínez i té una durada de 41 hores.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -