1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Austràlia, el gegant d’Oceania

Aquest immens país és la destinació perfecta per a exploradors que gaudeixen de la naturalesa i amants de la vida cosmopolita

Explica la història que a l’abril de 1770, el britànic James Cook va desembarcar en un nou territori al sud del món. Altres navegants ja s’havien acostat fins a aquí, però ell va ser el primer a explorar-ho i relacionar-se amb els seus habitants: era l’actual Austràlia.

Avui dia, aquesta immensa illa s’ha convertit en un país pròsper i multicultural amb una esplèndida fauna i naturalesa.

Austràlia té una extensió de més de 7 milions de quilòmetres quadrats i els seus més de 25 milions d’habitants es concentren a les ciutats costaneres de Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth i Adelaide.

La llista de paisatges idíl·lics i espècies animals per descobrir en aquest país és inacabable. Si algun dia t’animes a visitar-ho, prepara’t per recórrer milers de quilòmetres. T’atreveixes?

Un exemple de multiculturalitat

Les grans ciutats d’Austràlia mostren la faceta més cosmopolita del país. Canberra és la capital, encara que Sydney és la ciutat més poblada i popular.

En aquesta ciutat es troben tres de les icones més emblemàtiques d’Austràlia: el Harbour Bridge, l’Òpera i la platja de Bondi, a més d’una meravellosa cultura gastronòmica i un ambient distès. Sydney va ser la primera colònia britànica a Austràlia i es va donar a conèixer internacionalment amb els Jocs Olímpics del 2000.

https://www.instagram.com/p/BmxTPUXAGd3/?utm_source=ig_embed

Melbourne, per la seva banda, és el motor industrial, comercial i esportiu del país. Aquí es disputen l’Open d’Austràlia de tennis i el Gran Premi de Fórmula 1. Perth i Adelaida són altres ciutats que mereix la pena visitar… si tenim temps!

Austràlia té un ric passat aborigen, mentre que la població actual està composta d’immigrants i descendents d’immigrants de múltiples nacionalitats. Per això, la multiculturalitat és un dels trets definitoris del país i les seves polítiques.

Naturalesa i fauna desbordants

No obstant això, si per alguna cosa destaca Austràlia és per la seva esplèndida fauna i naturalesa.

Des de la Great Ocean Road, una carretera construïda en memòria dels soldats morts en la Primera Guerra Mundial, es pot veure el litoral de l’estret de Bass i arribar als Dotze Apòstols, un agrupament de roques que l’erosió del mar ha separat del penya-segat.

Un altre atracció imperdible és la Gran Barrera de Coral, un escull de més de 2.000 quilòmetres habitat per coralstortugues marines peces tropicals de tots els colors i grandàries. Va ser declarada Patrimoni Mundial per la Unesco, però ara està en perill per culpa del canvi climàtic.

Parcs nacionals com l’Uluru-Kata Tjuta o Port Campbell també mereixen una visita si vols veure en persona coalescangurs i estranys rèptils, així com les Blue Mountains, l’illa de Fraser o l’illa de Tasmània.

Una infinitat de curiositats

Sabies que el cap d’Estat d’Austràlia és la reina Isabel II d’Anglaterra? Això es deu al fet que el país forma part de la Commonwealth of Nations, una organització de 53 estats que comparteixen llaços històrics amb el Regne Unit. Per això, igual que els britànics, els australians condueixen per l’esquerra.

Austràlia és el sisè país més gran del món i, al mateix temps, és un dels menys densament poblats. Està dividit al seu torn en sis estats: Nova Gal·les del Sud, Victoria, Austràlia del Sud, Austràlia de l’Oest, Territoris del Nord i Queensland.

A Austràlia no hi ha un idioma oficial, encara que l’anglès és la llengua principal al costat de les llengües aborígens. I la seva moneda és el dòlar australià. Una infinitat de particularitats que has de tenir en compte de cara a la teva futura aventura australiana.

 

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -