23 febrer 2024
spot_img
23 febrer 2024

Autoconeixement: la clau per trobar el teu futur professional

LCI Quest és una eina per ajudar els estudiants a triar el seu itinerari acadèmic i professional

Per Judith Vives

Conèixer-nos millor a nosaltres mateixos per triar millor el nostre futur professional. Aquest és lobjectiu de LCI Quest, una eina de reflexió i autoconeixement impulsada per l’escola de disseny LCI Barcelona per ajudar els estudiants a l’hora de decidir la seva orientació laboral.

Segons expliquen des de LCI Barcelona, ​​l’autoconeixement és essencial per escollir l’itinerari acadèmic i professional. Per això, LCI Quest no només ofereix informació sobre l’oferta d’estudis de LCI Barcelona, ​​sinó que també proporciona orientació pràctica perquè els joves analitzin quins són els seus interessos i les competències.

LCI Quest consisteix en un test a través del qual els estudiants podran identificar les competències més útils per a la carrera. Aquesta eina posa l’accent a les Career Management Skills (CMS), les anomenades “competències per a gestió de la carrera”, que no només permeten aconseguir feina sinó que també ajuden a afrontar la vida i els reptes personals i professionals. Entre aquestes qualitats s’inclou l’eficàcia personal, la gestió de les relacions, la recerca de feina i l’accés a la formació, la gestió de la vida i la carrera i la comprensió del món.

El test planteja preguntes diferents per conèixer el grau d’assoliment d’aquestes competències, a més de reflexionar sobre quines són millors per gestionar el futur acadèmic i professional. També planteja preguntes personalitzades sobre els interessos acadèmics i professionals. Un cop acabat, es genera un informe de devolució.

 

Tallers d’orientació

LCI Barcelona ofereix tallers complementaris dirigits a centres de Batxillerat i Cicles Formatius per orientar sobre l’ús del test de LCI Quest. Aquests tallers són impartits per una orientadora acadèmica i professional independent. Al final del taller, l’alumne rep un informe amb els resultats.

LCI Quest és una de les noves activitats emmarcades al programa de recursos per a centres de secundària, estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior (CFGS).

Informació elaborada en col·laboració amb LCI Barcelona

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -