14 juliol 2024
spot_img
14 juliol 2024

Bàrbara Farré: dels Premis Gaudí a Rosalía

La directora, graduada de l’Escac, ha dirigit el videoclip de ‘F*cking Money Man’ i el premiat curt ‘L’última verge’

Per Judith Vives

La carrera de la jove directora catalana Bàrbara Farré ha despuntat de forma trepidant. Dos grans projectes desenvolupats al llarg del 2019 han fet visible la seva feina i l’han posicionat com un dels nous talents de cinema i l’audiovisual.

D’una banda, el seu nom va començar a sonar amb força per la seva col·laboració amb la cantant Rosalia, a qui va dirigir en el divertit videoclip de la cançó ‘F*ucking Money Man’, que es va convertir en un autèntic fenomen viral.

Però abans d’això, la directora ja havia aconseguit el seu primer Premi Gaudí, entre altres guardons i mencions en festivals de cinema, gràcies al seu curtmetratge ‘La última virgen’. Es tractava, en realitat, del curt que va realitzar com a treball de final de carrera.

La Bàrbara es va graduar l’any 2016 de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) en l’especialitat de Direcció.

Des de llavors ha compaginat projectes de publicitat, documentals i videoclips per a diversos artistes, entre els quals destaquen Bad Gyal, Dellafuente, Yung Beef i C. Tangana, a més de Rosalía.

 

Col·laborar amb Rosalía

De fet, Farré ja havia col·laborat anteriorment amb la cantant de Sant Esteve Sesrovires. Al costat de la seva parella, el director de fotografia Lucas Casanovas, havien documentat els inicis de Rosalía i la gravació del seu primer disc, titulat Els àngels.

Tal com explica ella mateixa, Farré va descobrir a Rosalía mitjançant Balcony TV i va decidir posar-se en contacte amb la cantant a través d’Instagram, quan encara no era tan famosa.

En veure el seu potencial i carisma, li va proposar quedar per conèixer-se i veure si podria sorgir alguna col·laboració. Així va començar una història que la va portar a dirigir el videoclip ‘F*cking Money Man’, que ja porta més de 29 milions de visualitzacions a YouTube.

El vídeo es va realitzar en només una setmana de rodatge. Tant Rosalía com Pili, la seva germana i assessora, tenien molt clar el que volien explicar i com mostrar-ho: volien reflectir les dues cares de diners, expressades en les dues cançons que componen el clip.

Altres alumnes de l’ESCAC van acompanyar a la cineasta en aquest projecte, com el mateix Lucas Casanovas a la direcció de fotografia, Arnau Sòria com a cap de producció i Pau Luzón com a muntador, entre d’altres.

La directora considera que Rosalía és un gran referent a seguir i que ha arribat tan amunt “pel seu treball, la seva entrega i la seva tenacitat”.

 

Un curt multipremiat

Abans de l’exitàs del videoclip de la Rosalia, Bàrbara Farré ja va recollir grans reconeixements amb el seu primer curtmetratge: ‘La última virgen’, premiat al Festival de Màlaga i als Premis Gaudí.

El curt ofereix un retrat gens complaent de la generació Millennial. La seva protagonista és la Sara, una nena de 13 anys que vol perdre la virginitat per endinsar-se en el món adult i així encaixar dins del seu grup d’amigues.

Envoltada per un món on s’imposen les aparences, Sara es veurà obligada a forçar la seva voluntat convertint-se així en una víctima més de la societat.

Per a Farré, aquest curt es va convertir en tota una oportunitat d’aprendre direcció. A més, els premis li van permetre donar a conèixer el seu treball i guanyar visibilitat.

La directora voldria que el seu pròxim projecte fos un llargmetratge de ficció i, ja està treballant en el desenvolupament d’una sèrie de ficció de la qual serà guionista i directora.

Si vols seguir els passos de la Bàrbara Farré, per què no t’animes a estudiar cinema a l’ESCAC?

Informació elaborada en col·laboració amb l’ESCAC

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -