21 març 2023
spot_img
21 març 2023
spot_img

La Bèlgica d’en Tintín

Els carrers i les places de Brussel·les apareixen en els còmics d’Hergé i reten homenatge al seu personatge més conegut

Per als fans de Les Aventures de Tintín, Bèlgica i la seva capital, Brussel·les, són una destinació obligada.

No només perquè és el país natal del seu autor, Hergé, sinó perquè el dibuixant es va inspirar en diferents llocs emblemàtics de Brussel·les per crear els escenaris de les seves històries.

Alguns dels carrers, edificis i parcs de la capital belga apareixen reproduïts a les vinyetes de Tintín. I, alhora, si passeges pels carrers de Brussel·les, trobaràs un munt d’homenatges a Tintín en forma de murals.

 

Tintín a Brussel·les

Alguns dels edificis i monuments més famosos representats en els còmics de Tintín són el Palau Reial i el Parc de Brussel·les, que apareixen a l’àlbum El ceptre d’Ottokar.

Per a la història de Les set boles de cristall, Hergé es va inspirar en el Teatre de La Monnaie i l’Hotel Metropol per dibuixar alguns dels edificis que apareixien en les seves vinyetes.

Si et fixes en els detalls i l’arquitectura de l’estació Brussel·les Nord, hi podràs reconèixer l’estació que apareix dibuixada a Tintín al país dels soviets.

Un dels espais més populars de Brussel·les és la Plaça du Jeu de Balle, on cada setmana s’organitza un mercat d’antiguitats. Allí és on Tintín compra la maqueta d’un vaixell que donarà començament a l’aventura d’El secret de l’unicorn.

El carrer Terre-Neuve de Brussel·les va servir d’inspiració per crear la Rue du Labrador, el carrer on vivia en Tintín abans de traslladar-se al Castell de Moulinsart amb el capità Haddock.

Hergé es va inspirar en el Château de Cheverny per dissenyar el Castell de Moulinsart, residència del capità Haddock. (Museu d’Història de Catalunya)

 

Monuments i murals

Que en Tintín és un dels personatges belgues més coneguts queda demostrat per la quantitat de monuments i murals urbans que pots trobar-te caminant per Brussel·les.

Un total de vint façanes de la ciutat estan pintades a tot color amb personatges de còmic amb una mida monumental, i per descomptat en Tintín n’és un.

Pots veure aquests murals a l’estació de Brussel·les Sud, a l’estació de Brussel·les-Luxemburg, a l’estació de metro Stockel i a la Rue de l’Etuve, molt a prop de la popular escultura del Manneken Pis.

A l’estació de metro de Stockel hi ha un dels murals més famosos de Tintín a Brussel·les. (Jean-Paul Remy / Wikipedia)

El personatge creat per Hergé ocupa un lloc especial a la seu d’Éditions Le Lombard, segell editorial que va començar a editar els còmics d’Hergé en forma de llibre.Hi ha una imatge d’en Tintín i del Milú al capdamunt de l’edifici, situat al número 53 de la Rue du Lombard,

https://www.instagram.com/p/nljbDEqpvg/

 

Altres escenaris a Bèlgica

Més enllà de Brussel·les, a Bèlgica hi ha altres llocs relacionats amb Tintín. Per exemple, l’Observatori Reial situat a Uccle: Hergé el va utilitzar com a referència per dissenyar l’observatori de L’estel misteriós.

Una altra parada que val la pena és el Museu Hergé a la localitat de Louvain-la-Neuve. Hi podràs trobar tots els detalls sobre la seva vida i la seva obra com a dibuixant.

Finalment, pots visitar la casa natal d’Hergé al carrer Cranz núm. 25 d’Etterbeek, un barri als afores de Brussel·les.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -