23 febrer 2024
spot_img
23 febrer 2024

Beques RED 2021-2022: 20.000 euros en ajuts per a diaris escolars

Les beques s’adrecen a centres educatius de tot l’estat perquè puguin crear el seu diari escolar amb suport professional

A partir d’avui, els centres educatius de tot l’estat poden optar a una de les beques del projecte Revista Escolar Digital (RED) per posar en marxa el seu propi diari escolar en format digital. La convocatòria d’enguany dedicarà un total de 20.000€ en ajudes, amb l’objectiu de fomentar el pensament crític entre els joves i combatre la desinformació.

Cada beca, valorada en 3.000€, proporciona un pla de treball i l’acompanyament d’un periodista professional durant tot el curs, que corregirà els continguts i dinamitzarà la redacció escolar. També inclou la realització d’un taller d’educació mediàtica, recursos i material de suport sobre els gèneres periodístics

Els centres guanyadors entraran a formar part del Projecte RED, una xarxa de diaris escolars que ja compta amb més de 70 instituts i escoles de diferents comunitats autònomes (Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Andalusia, País Basc) i d’un centre educatiu a Santa Cruz (Bolivia).

Les beques estan disponibles per a grups de primària i secundària i prioritzen els centres educatius amb necessitats econòmiques especials. El termini de presentació de candidatures s’obre el 8 de juliol i estarà obert fins al 20 de setembre del 2021. Les bases i els formularis per presentar les candidatures es poden trobar a la web beca.junior-report.media.

 

Un repte informatiu

El projecte RED està impulsat per Blue Globe Media, empresa editora del diari per a joves Junior Report, i compta amb el suport d’empreses privades i institucions públiques compromeses en la formació d’estudiants crítics. 

Les entitats col·laboradores del programa Beques RED 2021-2022 son ACER, l’Institut d’Educació Física de Catalunya (INEFC), ITA Salud mental, la Fundació SM/Cruïlla, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i la Fundació Blanquerna

Enguany, la iniciativa s’ha llançat amb el lema “Tenim un repte informatiu”. Cada beca està enfocada en un àmbit informatiu diferent per conscienciar els més joves sobre grans qüestions d’actualitat com l’ús de les noves tecnologies, la pràctica de l’esport i l’activitat física, la sensibilització sobre la salut mental o el foment de la lectura.

La beca del COAC, centrada en l’arquitectura sostenible, i la de la Fundació Blanquerna, vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), ja s’han atorgat als centres Escola Marià Fortuny (Reus, Tarragona) i Escola Andorrana de Batxillerat (Andorra La Vella), respectivament. 

Per últim, la Beca RED-Junior Report 2021-2022, promoguda per Blue Globe Media, està dirigida a qualsevol centre educatiu que hagi format part de la xarxa RED durant el curs 2020-2021 i que manifesti el seu compromís de seguir vinculat al projecte. 

 


El projecte Revista Escolar Digital (RED)

El projecte Revista Escolar Digital (RED) és una xarxa de diaris escolars gestionats, dirigits i redactats per estudiants de primària i secundària. Cada centre educatiu compta amb la seva pròpia capçalera i amb l’assessorament d’un periodista que ajuda a dinamitzar la revista durant tot el curs.

Actualment hi ha una setantena de centres educatius en xarxa i prop de 5.000 redactors i redactores que escriuen sobre els temes que més els interessen i es toquen de ben a prop. D’aquesta manera, es pretén fomentar l’interès dels joves pel seu entorn per tal que s’impliquin en la realitat que els envolta.

La xarxa de diaris escolars RED es va llançar el 2018. Des d’aleshores s’han publicat més de 4.500 articles signats per joves de diferents ciutats i en diferents idiomes: català, castellà anglès i basc.

El projecte RED neix a partir del diari Junior Report, que compta amb 1,5 milions de lectors mensuals, una hemeroteca de 500 temes sobre ciència, cultura, societat i esports, i 15.000 docents subscrits a la seva newsletter setmanal. A més, a través de la plataforma Junior Report Aula, ofereix Unitats Didàctiques per treballar els grans temes de l’actualitat a l’aula. 

Cada dia seleccionem una notícia, n’expliquem el context i dissenyem materials perquè estudiants de tot el món puguin llegir, debatre i opinar sobre l’actualitat a classe. Subscriu-t’hi!

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -