1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Canadà, una postal en moviment  

Canadà, un país que destaca per la seva diversitat cultural i naturalesa salvatge, va ser escollit com la millor destinació per viatjar al 2017

Canadà és una gran postal en moviment: des de les cataractes del Niàgara fins als seus parcs nacionals i les seves ciutats cosmopolites creen un bonic mosaic. Probablement per la seva bellesa, la revista de viatges Lonely Planet va considerar Canadà com el millor país per viatjar al 2017.

Glaceres, cataractes i muntanyes immenses, boscos de pel·lícula, un pont penjant, platges aïllades i fins i tot un llac multicolor dibuixen el paisatge infinit de Canadà.

https://www.instagram.com/p/BlJIWMKhTde/?utm_source=ig_embed

Els paisatges salvatges de Canadà amaguen animals increïbles com óssos grizzly, balenes i ant. En alguns llocs hauràs de prendre mesures de precaució: en la majoria de boscos, per exemple, es recomana anar en grups de tres persones i no estar en silenci, per si hi hagués óssos a la zona.

Tens més de 40 parcs i reserves nacionals per gaudir de la naturalesa en estat pur.

Ciutats cosmopolites

Al 1971, el primer ministre canadenc, Pierre Trudeau (pare de l’actual primer ministre), va decidir adoptar la multiculturalitat com un dels principis que defineixen la política del país.

Durant dècades, milions de persones han arribat a Canadà per trobar feina, instal·lar-se i establir-s’hi. Així, s’ha convertit en un país ple de contrastos i gent amb diferents orígens que comparteixen la seva diversitat.

Aquesta diversitat es percep en tots els àmbits: en la cultura, les llengües que se senten parlar al carrer, les celebracions, la gastronomia… per això les ciutats canadenques ofereixen una gran riquesa cultural: Vancouver, Mont-real, Ciutat de Quebec i Toronto són les més destacades.

https://www.instagram.com/p/BkWOFjYn0u8/?utm_source=ig_embed

A més, la població de Canadà gaudeix d’un elevat nivell de vida. De fet, està considerat el segon millor país del món per viure, segons un rànquing realitzat tenint en compte aspectes com l’educació, les polítiques mediambientals o les facilitats per crear un negoci.

Precisament pel seu elevat nivell de vida i la seva baixa densitat de població (Canadà és el segon país més gran del món, però només té 36 milions d’habitants), el país atreu a moltes persones que decideixen instal·lar-se allí.

Les polítiques progressistes de Trudeau 

Al 2015, el Partit Liberal de Justin Trudeau va guanyar les eleccions i va rellevar al Partit Conservador al govern. Trudeau s’ha donat a conèixer a tot el món per les seves polítiques progressistes.

Després de la renúncia de Donald Trump a l’Acord de París pel Clima, el primer ministre canadenc s’ha convertit en un dels màxims defensors del medi ambient i ha elevat els impostos contra les emissions de carboni.

Trudeau també ha impulsat mesures per acollir a refugiats sirians que sol·liciten asil i ha aprovat diferents lleis per promoure la igualtat de gènere.

De fet, el primer ministre canadenc es declara feminista. “La meva mare em va criar per ser feminista i el meu pare, encara que era d’una altra generació, em va ensenyar a respectar i defensar els drets de tots”, ha assegurat Trudeau en diverses ocasions.

Recentment, el Senat canadenc ha aprovat una versió sense gènere de l’himne nacional, Oh, Canadà, en reescriure un paràgraf que es refereix als “fills” i reemplaçar el terme per la forma neutral de “nosaltres”.

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -