18 gener 2025
spot_img
18 gener 2025

Canvi climàtic: no tenim temps per dubtar

Alumnes de 2n d’ESO ens expliquen perquè és important implicar-se en la lluita contra l’escalfament global

Onades de calor asfixiant, collites que disminueixen, animals que deixen d’emigrar, ciutats cobertes per un núvol de contaminació constant… el canvi climàtic és una realitat i no suposa només un augment en les temperatures.

L’escalfament global afecta al nostre planeta, però també pot perjudicar la nostra salut i canviar el nostre estil de vida, tal com ens expliquen els alumnes de 2º d’ESO de l’Escola Anna Mogas de Granollers, a Barcelona.

Durant una setmana, aquests joves han investigat les principals causes i conseqüències d’aquest fenomen a través de les notícies sobre el canvi climàtic publicades a Junior Report.

“El missatge és clar: cal detenir el canvi climàtic”, asseguren. A continuació, us oferim les conclusions d’aquest grup d’estudiants sobre el canvi climàtic.

No hi ha planeta B per substituir a la Terra!

Aquest és un dels reptes més grans als quals ens enfrontem i les conseqüències són cada vegada pitjors.

La pressió de les empreses energètiques i els interessos privats, que neguen l’existència del canvi climàtic, impedeixen que els governs s’impliquin més en la lluita contra l’escalfament global. Per això, ciutadans de tot el món organitzen manifestacions i iniciatives per cridar la seva atenció.

“Voler canviar el món sense entendre’l és impossible. L’educació és fonamental”

ALUMNES DE 2N D’ESO DE L’ESCOLA ANNA MOGAS

 

 

Els governs no estan a l’alçada

El canvi climàtic té conseqüències a nivell global i en gran part és culpa nostra. Cada any produïm milions de tones de residus que no es processen com haurien i acaben afectant al medi ambient.

A més, les emissions de gasos contaminants superen els límits de seguretat i no hauria de ser així. Per culpa de polítics com Donald Trump, els governs no compleixen amb els tractats internacionals dels Cims del Clima.

“Hauríem de deixar de pensar tant en nosaltres mateixos i començar a pensar en la biodiversitat, al món en general”

ALUMNES DE 2N D’ESO DE L’ESCOLA ANNA MOGAS

 

Petites accions per provocar grans canvis

Les conseqüències no són només per nosaltres, sinó per tots els animals i plantes del planeta. L’augment de temperatures afecta a l’hàbitat natural de moltes espècies, a les seves migracions i fins i tot a la seva alimentació, perquè el canvi climàtic afecta el creixement de moltes plantes i collites.

“Ens sembla injust que les persones que no causen aquests problemes siguin les que més es preocupen i, no obstant això, els màxims responsables no parin suficient atenció”, expliquen.

Potser no som conscients de la contaminació que produeix el nostre estil de vida: anar en el nostre cotxe en comptes d’utilitzar transport públic, comprar amb bosses de plàstic en comptes d’utilitzar una bossa de roba, no separar els residus en contenidors de reciclatge…

I és que tots podem contribuir a fer del nostre planeta un món millor: reciclar, utilitzar productes més naturals, reduir el consum d’energia, comprar a comerços locals, viatjar en companyia… Amb petites accions quotidianes, podem aconseguir grans canvis.

 

“Quan ens n’adonem segurament serà tard, per això hem d’actuar des d’ara”

ALUMNES DE 2N D’ESO DE L’ESCOLA ANNA MOGAS


Aquest exercici ha estat realitzat en català i castellà per alumnes de segon d’ESO de l’escola Anna Mogas de Granollers. Els autors són:

2º A ESO

Àlex Balaguer, Fatoumata Balde, Sandra Bernal, Judith Bueno, Daniel Campos, Èric Cañete, Júlia Casado, Christian Centeno, Dakota Doncel, Meritxell Enrique, Ariadna Gibello, Sergi Gonzalez, Rubén González, Ivan Lopez, Suwahibu Magiraga, Yuma Mahanera, Natalia Martin, Maria Melenchon, Alex Miro, Angie Paola Montero, Marina Morcillo, Judith Pavo, Alex Peral, Albert Resina, Laia Rozas, Xavier Sesat, Santiago Sola, Miquel Ubach, Pau Valera

2º B ESO

Laia Acosta, Jan Pau Arenas, Mariama Badji, Alex Batlles, Núria Berberia, Júlia Calvó, Anna Casarramona, Josep Coll, Omar Diao, Shely Camila Diaz, Carla Gallego, Olivia García, Isaac Garriga, Laia González, Clara Guillén, Ibrahim H’Mamyouch, Antonio Jurado, Víctor Mancera, Alejandro Martinez, Francesc Melenchon Jusmet, Madelyne Ramos, Víctor Ignacio Rivas, Mateo Rivero, Júlia Rozas, Maria Ruiz, Pau Sanchez, Judith Serrano, Fatoumata Sylla, Adrià Trancoso , Anna Trujillo

Professors

Joaquim Rovira, M. Josep Entrena, Eva Ibañez, Elena Sanchez i Xavier

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -