Canviar el món, el millor premi

Els guanyadors i finalistes de la primera edició dels Premis Blanquerna Impulsa. (Pere Virgili)

Estudiants de secundària reben els Premis Blanquerna Impulsa als millors projectes per divulgar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Vivim en un món molt complex, on encara queden moltes coses per fer per garantir que tots tinguem els mateixos drets.

De vegades, petits gestos poden ajudar-nos a fer del nostre món un lloc millor. Informar, conscienciar i sensibilitzar és molt important per donar a conèixer situacions injustes i perquè tots siguem una mica més conscients.

Per aquest motiu, Blanquerna-URL ha creat els Premis Blanquerna Impulsa, que tenen com a objectiu sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per l’ONU.

Es tracta d’una sèrie de 17 objectius globals que pretenen posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat, entre d’altres reptes.

En aquesta primera edició dels Premis Blanquerna Impulsa, la Fi de la pobresa i una Energia assequible i no contaminant eren els objectius clau. Les categories dels premis estaven relacionades amb l’àmbit de la comunicació, l’educació i la salut.

“Som una universitat amb consciència de ser una universitat del segle XXI, i volem ser un instrument eficaç i eficient de cooperació per a un món millor”, va explicar Andreu Ibarz, director general de la Fundació Blanquerna. “Tenim un present il·lusionant i tenim un futur exigent”, va afirmar.

Dels 25 centres que es van presentar en aquesta primera edició, 9 van resultar finalistes. Podien presentar treballs i optar als premis els nois i noies que estudien 4rt d’ESO, 1r o 2n de batxillerat o un cicle formatiu a qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o Balears.

El guanyador en l’àmbit de la salut va ser “I tu, hi jugues? Escat i mat”, de la Escola Pia de Caldes de Montbui. Els estudiants van realitzar un vídeo còmic que promovia l’alimentació saludable i no malgastar els aliments.

En l’àmbit comunicatiu, el primer premi va ser per a “El penjat”, de l’escola Thau Sant Cugat. Els estudiants van fer un vídeo molt impactant sobre la indiferència en llençar el menjar quan hi ha gent que s’està morint de gana.

Finalment, en l’àmbit educatiu els guanyadors van ser “L’eskamot verd. La revolució verda”, de l’escola Sant Ramon Nonat. Sota el lema, “Si no és ara, quan? Si no som nosaltres, qui?”, els estudiants van realitzar diferents accions sostenibles en espais comuns del col·legi amb conscienciació mediambiental.

La segona edició dels premis se centrarà en els objectius Fam zero i Ciutats i comunitats sostenibles.

I tu, participaràs en la propera edició dels Premis Blanquerna Impulsa?

Informa’t de tot a Junior Report  | Castellano Català English

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here