10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

Canviar el món a través de l’esport

La Fundació Rafa Nadal celebra la jornada ‘Més enllà de l’esport’ per difondre els valors esportius

Per Mariona Coiduras

Cada quatre anys, el món sencer està pendent de l’esdeveniment esportiu més gran del planeta: els Jocs Olímpics reuneixen els millors atletes de cada país, que competeixen en una trentena de disciplines esportives.

A més dels JJOO d’estiu, també se celebren els Jocs Olímpics d’Hivern i des de 2007 els Jocs Olímpics de la Joventut, per a atletes de 15 i 18 anys.

 

Els valors olímpics

L’esport va més enllà de competir contra un altre per guanyar. Tal com s’explica a Athlete 365, la comunitat oficial d’atletes olímpics: “Els autèntics campions són els qui s’adhereixen als valors olímpics del respecte, l’excel·lència i l’amistat, tant a dins com fora del terreny de joc”.

Aquests tres principis es recullen a la Carta Olímpica, creada pel Comitè Olímpic Internacional (COI). Els valors de l’Olimpisme defensen que el món pot convertir-se en un lloc millor a través de l’esport.

Els Jocs Olímpics són l’esdeveniment perfecte per demostrar les capacitats físiques dels atletes. Però, a més, també permeten aprendre i compartir amb persones d’altres països i cultures.

 

‘Més enllà de l’esport’

La Fundació Rafa Nadal creu en el poder transformador de l’esportl’educació i promou que nenes, nens i adolescents puguin arribar tan lluny com es proposin, independentment del seu origen i de les seves condicions personals o socials.

El passat 18 de juliol, la Fundació Rafa Nadal i Teléfonica, a través del seu programa Podium, celebraven per tercer any consecutiu la jornada ‘Més enllà de l’Esport’ per a difondre aquests valors entre els més petits.

Celebrada al centre per a menors vulnerables que la Fundació Rafa Nadal té a Palma, els més de 70 nenes i nens que van participar-hi van poder conèixer els valors de l’esport olímpic a través del testimoni d’esportistes d’elit.

Nuria Cabanillas, or olímpic en gimnàstica rítmica a Atlanta 1996, Polina Brezina, gimnasta i jove esportista olímpica i la boxejadora Jennifer Miranda, nou vegades campiona d’Espanya i novena del món a Corea 2015, van compartir el matí amb les nenes i nens a l’Escola d’Estiu de la Fundació.

Durant la jornada, Miranda va explicar als nens la importància de l’esforç i la constància com a eines per a aconseguir les seves metes. A més, les atletes van destacar altres aspectes com la superació i la solidaritat.

Després de la xerrada, els nens van poder veure una exhibició de gimnàstica rítmica i de boxa, a més de practicar aquestes disciplines amb les mateixes esportistes olímpiques.

Com reconeix en Manuel, un dels nens participants en la jornada: “Tot el que vulguis, ho pots aconseguir si t’hi esforces”.

Informació elaborada en col·laboració amb Fundació Rafa Nadal

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -