18 gener 2025
spot_img
18 gener 2025

‘Som científics’: descobreix una professió fascinant

Joves estudiants d’entre 10 i 18 anys xatejaran amb investigadors del Museu Nacional de Ciències Naturals

T’agrada la ciència? Vols saber com és el dia a dia d’un investigador? Estudiants d’entre 10 i 18 anys de tot l’estat ho podran preguntar als propis professionals gràcies al projecte Som Científics, tota una oportunitat per endinsar-se al fascinant món de la ciència!

Del 6 al 17 de novembre, els joves podran interactuar amb els investigadors i expressar totes les seves inquietuds a través d’un xat a internet: podran ampliar coneixements, aprendre tips científics, descobrir anècdotes de laboratori…

El xat es mantindrà obert durant dues setmanes per acollir debats i resoldre qualsevol dubte que tinguin.

Des dels seus inicis, l’any 2016, el projecte Som Científics pretén despertar vocacions científiques entre els més joves. I què millor que deixar que preguntin ells mateixos? “És una oportunitat frenètica i eixelebrada d’aprendre”, afirma Ángela Monasor, organitzadora del certamen.

Per primera vegada, el personal del Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN) formarà part d’una de les sis zones diferents d’estudi de la iniciativa.

Cinc treballadors del MNCN s’enfrontaran a les preguntes dels estudiants i els hi demostraran que la vida d’un científic és un conjunt d’aventures i noves fórmules per conèixer. “El món de la ciència és tan ampli que ni els propis científics ens ho podem arribar a imaginar”, afirma Manuel Salesa, paleontòleg del MNCN.

Paula Ruiz Hueso, biotecnòloga i una de les guanyadores del concurs ‘Som Ciència’ de la passada edició. (Som Científics)

L’activitat es presenta com un Quiz Show en el que els alumnes seran els jutges que avaluaran als propis científics: a les seves mans està l’elecció del millor investigador.

L’última setmana s’obriran les votacions i l’últim dia sortirà a la llum el científic vencedor, que rebrà un premi de 500 euros per desenvolupar el seu propi projecte de divulgació científica.

“Com a científic, participar al concurs és una manera de retornar a la societat el meu coneixement. La meva màxima intenció és despertar vocacions o influir que futures generacions tinguin interès per protegir el patrimoni paleontòleg. Amb això em dono per satisfet’, assegura Manuel Salesa.

Estudiants de 17 centres educatius han estat seleccionats per participar a la Zona Museu de Ciències Naturals. En total, hi ha 103 escoles de tot l’estat que participen al certamen ‘Som Científics, treu-nos d’aquí!’. Totes elles provenen de municipis adherits al projecte Ciutat Ciència.

 L’organització del certamen compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat. La Zona Museu de Ciències Naturals està patrocinada pel Consell Superior de Recerques Científiques i l’Obra Social “la Caixa” a través del programa Ciutat Ciència. La Zona Medicaments està patrocinada per l’empresa Bayer.

Informa’t de tot a Junior Report.

 

 

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -
-Contingut patrocinat -