10 juny 2023
spot_img
10 juny 2023
spot_img

Cinc raons per estudiar a la universitat dual

Aquest model de formació combina les classes teòriques amb les pràctiques professionals en una empresa

Per Judith Vives

Moltes vegades, en acabar una carrera universitària, els estudiants surten al mercat laboral amb molts coneixements però poca o gairebé cap experiència pràctica.

A Alemanya hi ha un model de formació dual en què una empresa s’encarrega de l’ensenyament pràctic, mentre adquireixes la formació teòrica a la universitat. Si et planteges estudiar a l’estranger, aquesta pot ser una gran opció.

Aquestes són les cinc raons per les quals la universitat dual pot obrir les portes del teu futur professional.

Combines estudis amb treball

A diferència de la universitat tradicional, a la universitat dual combinaràs els estudis amb l’experiència professional.

A la universitat dual, els cursos s’organitzen per semestres en què formació i treball s’equilibren en un 50%. Cada semestre inclou tres mesos de classes i altres tres de pràctiques laborals.

Això vol dir que durant aquests mesos t’incorporaràs al mercat laboral amb una feina segura i adquiriràs experiència.

https://www.instagram.com/p/BobJaz3Fm1s/

Pots acreditar experiència laboral

Dedicar la meitat dels teus estudis a adquirir pràctica en el teu sector té grans avantatges. La primera és que et permet aprendre a exercir un ofici en situacions reals.

Podràs fer constar aquesta experiència laboral en el teu currículum, una cosa que totes les empreses valoren. I d’això pot dependre que aconsegueixis la feina que t’agrada.

Per exemple, si vols treballar en el sector turístic, pots plantejar-te estudiar un grau universitari dual de Business International Management especialitzat en direcció d’hotels.

Amb aquest programa dual, “al mateix temps vegada que estudies tindràs l’ocasió de treballar en un hotel i conèixer tots els processos que comporta la seva gestió”, explica David Anton, director de bridge4mobility, empresa s’especialitza en formació dual.

Alta inserció laboral

Els graduats a la universitat dual registren un alt índex d’inserció laboral. És lògic perquè, en comptar amb més experiència laboral, es converteixen en els favorits de les empreses a l’hora de contractar.

Les empreses valoren millor els candidats amb experiència. Especialment en sectors com el del turisme, on hi ha una gran demanda a nivell internacional.

Així doncs, un programa dual especialitzat en gestió d’hotels t’obre les portes per treballar no només a Alemanya, sinó a pràcticament tot el món.

“Avui dia és molt important, pràcticament imprescindible, comptar amb experiència internacional”, assenyala el director de Bridge4Mobility.

 Aprens una llengua

Un dels requisits per poder estudiar a una universitat dual a Alemanya és, és clar, dominar l’idioma. Els programes de Bridge4Mobility preparen als estudiants perquè arribin allà amb un nivell B2 d’alemany.

L’estada al país permet, a més de formar-se i treballar, aprendre l’idioma i millorar-fins arribar a un nivell C1, requerit per obtenir la titulació.

Quan tornis, en el teu currículum constarà que tens estudis de grau, experiència laboral i coneixements d’alemany. La porta al teu futur professional estarà oberta.

https://www.instagram.com/p/BovvCKRFJvF/

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Catalán | Inglés

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -