17 maig 2024
spot_img
17 maig 2024

Com organitzar el teletreball en centres educatius durant el coronavirus

Microsoft ofereix lliure accés al seu servei ‘Teams’, que facilita el treball remot

Per Judith Vives

L’expansió del coronavirus ha obligat a tancar moltes escoles i instituts com a mesura de prevenció per evitar que es multipliquin els contagis. Perquè no es perdin més classes de les necessàries, molts centres s’estan reorganitzant per poder impartir classes a distància.

Afortunadament, les noves tecnologies ens faciliten la comunicació a distància i fan possible el teletreball. Una cosa que era impensable només unes dècades enrere, ara és possible gràcies a aplicacions i eines digitals que permeten treballar en equip de forma no presencial.

A les escoles i instituts es poden aplicar moltes de les solucions existents per al teletreball. Una de les més efectives és Microsoft Teams, una eina pensada per promoure el treball col·laboratiu i creatiu de forma intuïtiva i senzilla.

Microsoft Teams (EP)

Teams és part del paquet Office 365 i permet crear aules de col·laboració, connectar-se a les comunitats professionals d’aprenentatge, comunicar-se amb el personal del centre educatiu, coordinar la recerca a través de les institucions o facilitar més fàcilment que els estudiants puguin dur a terme activitats extracurriculars.

Així, amb aquesta aplicació de Microsoft es poden realitzar xats en grups privats, cosa que resulta realment útil. A més es poden vincular usuaris a documents de tota mena i ofereix l’accés integrat a eines de treball com SharePoint i OneNote.

D’aquesta manera, diversos membres d’un equip poden treballar de forma coordinada fins i tot estant en diferents parts de món. En el cas de les escoles tancades, és una opció perfecta per als professors per coordinar les lliçons i tasques dels alumnes.

 

Accés lliure al servei ‘Teams’ de Microsoft

En aquests moments d’expansió del coronavirus, Microsoft està brindant accés gratuït a la seva eina ‘Teams’ per facilitar el treball remot i fer-lo més fàcil i segur. Es tracta d’una mesura que pot beneficiar a molts centres escolars que s’han vist obligats a tancar les seves portes durant uns dies. Amb ‘Teams’, l’alumnat pot seguir connectat als seus tutors i seguir treballant en equip.

De fet, Microsoft ja ofereix des de fa temps una versió gratuïta del seu servei ‘Teams’ a tot el món, compatible amb trucades d’àudio i vídeo en línia amb suport per compartir pantalla. Ara, la companyia ha ampliat l’accés a altres funcions no disponibles de forma gratuïta, per facilitar el treball a distància.

Així doncs, Microsoft ha habilitat l’accés lliure a la funció de reunions programades i funcions d’enregistraments de reunions. La primera permet programar una classe a distància com si fos una reunió, convidar persones i afegir detalls i informació complementària.

Per la seva banda, la funció Enregistraments de reunions permet registrar les trobades virtuals -amb les intervencions de tots els membres- en el núvol i guardar-les a Microsoft Stream, de manera que després el contingut queda disponible per compartir amb tota la classe.

Per utilitzar Teams a l’escola només és necessari comptar amb un correu electrònic escolar apte per poder obtenir l’accés de forma gratuïta.

 

Redaccions RED connectades amb ‘Teams’

Algunes redaccions del projecte Revista Escolar Digital (RED), formades per estudiants de secundària que dirigeixen i redacten el seu propi diari escolar amb el suport de periodistes professionals, ja han començat a treballar amb l’eina de Microsoft ‘Teams‘.

Amb ella, redactors de diferents punts del territori poden compartir experiències periodístiques, al mateix temps que els estudiants poden rebre el suport dels periodistes professionals que els acompanyen en el projecte.

En els mesos vinents, ‘Teams’ arribarà a la resta de centres que participen en el projecte RED.

En plena crisi del coronavirus, ‘Teams’ es converteix en l’eina perfecta perquè els estudiants puguin seguir treballant en aquesta iniciativa que vol fomentar el pensament crític i la lectura de premsa entre adolescents.

Junior Report promou el pensament crític dels estudiants. Fes-te soci i dona suport al projecte!

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -