3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Com podem millorar l’anglès?

Veure pel·lícules, sèries o practicar-lo amb angloparlants són algunes de les recomanacions de la professora d’anglès Filo De La María

Per Anna Lladó

L’anglès és l’idioma que mou el món. És fonamental per a comunicar-nos en un planeta cada cop més globalitzat.

Per a millorar el nostre nivell, Filo De La María, mestra d’anglès, ciències i art del Reial Monestir Santa Isabel i professora associada de la Universitat Abat Oliba CEU, recomana aprendre-ho d’una manera natural.

D’entrada, escoltant. Per exemple, a persones angloparlants. Si és possible, a l’estranger. Una altra manera d’apujar el nivell és veure pel·lícules o sèries en anglès. “Al principi pot ser complicat, però amb el temps vas entenent més coses”, explica De La María.

A banda d’escoltar, és aconsellable parlar en anglès en situacions quotidianes, sobretot amb angloparlants amb qui, per exemple, podem compartir alguna afició. La professora afirma que realment “s’aprèn quan hi ha una situació real de necessitat”. És a dir, quan ens hem de comunicar en anglès perquè l’altra persona no entén cap altre idioma.

La tecnologia pot ser de gran ajuda per a aprendre idiomes i cada dia hi ha més aplicacions que ens ho permeten.

Una de les eines digitals que cada cop utilitzen més escoles de tot el món és Read&Write de Texthelp, disponible en diversos idiomes, entre els quals l’anglès i el castellà.

Gràcies a aquesta extensió de Google Chrome, és possible millorar la lectura i l’escriptura. Tant l’opció d’escriptura predictiva com la del diccionari poden ser de gran utilitat a l’hora d’escriure un text en anglès.

Veure pel·lícules o sèries en anglès ens pot ajudar a millorar el nivell. (Getty)

Gaudir de l’aprenentatge

 “Aprendre un idioma no hauria de ser una experiència pesada, sinó més aviat agradable”, afirma Filo De La María. “Si els alumnes no en gaudeixen, ho acabaran deixant”, afegeix. Per aquest motiu, recomana activitats que uneixin alguna cosa que ens agradi amb l’aprenentatge de l’anglès.

Per exemple, aprendre vocabulari o fer un curs específic en anglès sobre un tema que ens apassioni, veure pel·lícules, sèries, viure una experiència a l’estranger… En definitiva, buscar la manera de poder gaudir de l’aprenentatge de l’anglès a la nostra manera i al nostre ritme.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -