2 desembre 2022
spot_img
2 desembre 2022
spot_img

Com ser un Jedi

Alguns consells del Mestre Yoda, el Jedi més poderós de la galàxia, per convertir-te en un padawan de nivell avançat

Els Jedi són guerrers del costat lluminós de la Força i lluiten per mantenir la pau a la galàxia. Són persones molt sensibles a la Força i aprenen a canalitzar-la a través del seu cos i la seva ment.

Un jedi pot llegir les emocions i fins i tot controlar la ment d’altres persones, fent que obeeixin les seves ordres. A més, també poden moure coses amb la ment (des d’una espasa làser fins a una nau especial) i fins i tot comunicar-se des del més enllà.

A diferència dels sith, guerrers del costat fosc, els Jedi intenten controlar la força a través de la meditació, el coneixement i la serenitat d’esperit. Així consta al Codi dels Jedi.

El gran mestre Yoda

Els Mestres Jedi s’encarreguen de formar i entrenar als padawan, els aprenents de Jedi. El mentor més famós de tots els temps és el Mestre Yoda, que va viure gairebé 900 anys i va entrenar a centenars de padawans.

Encara que no mesura més de 70 centímetres i utilitza una vara per caminar, en Yoda domina el combat amb espasa làser i és molt poderós, com demostra a les batalles contra els clons o quan s’enfronta a l’Emperador.

https://www.youtube.com/watch?v=PLV-Vpy1gqQ

Durant els seus últims dies al planeta Dagobah, va entrenar a Luke Skywalker perquè s’enfrontés al temible Darth Vader i recuperar així l’equilibri a la Força. Les lliçons del Gran Maestre serveixen per entendre la filosofia dels Jedi.

La por és el camí cap al costat fosc. La por porta a la ira. La ira porta a l’odi. L’odi porta al patiment

Per controlar la Força, un Jedi ha de deixar de banda les emocions. Si es deixa portar per la por o la ira, podria utilitzar la Força per buscar venjança. Com li diu Yoda a Luke Skywalker durant el seu entrenament: “Un Jedi utilitza la Força pel coneixement i la defensa, mai per atacar”.

No importa gens la grandària. Mira’m a mi: em jutges per la grandària, oi? I no hauries de fer-ho

És una altra manera de dir que la veritable Força sorgeix de l’interior de les persones i de la seva ment, no del seu físic.

Luke Skywalker aprèn aquesta lliçó quan Yoda li demana que mogui la seva nau espacial, mig enfonsada en un pantà de Dagobah. Luke es dóna per vençut, però el petit Yoda és capaç de fer levitar la nau fins a la riba.

Per ser en un veritable Jedi cal esforçar-se al màxim i creure en un mateix. Tal com li ensenya Yoda a Luke: “Fes-ho o no ho facis, però no ho intentis”.

Que la força t’acompanyi

És una dels ensenyaments més famosos del Gran Mestro Jedi. Els padawans acostumen a estar impacients per dominar la Força, però abans han d’aprendre que la Força està pertot arreu i que per connectar amb ella han d’entrar en un estat d’harmonia amb l’univers.

“L’energia de la Força ens envolta i ens uneix. Nosaltres dos, éssers lluminosos som. Has de sentir la Força al teu voltant”, li explica Yoda a Luke.

Per això, quan comencis el teu entrenament padawan per convertir-te en un Jedi, recorda que la Força està a tot arreu i has de sentir-la abans de saber utilitzar-la.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -