5 octubre 2023
spot_img
5 octubre 2023

Combatre el ‘bullying’: un treball en equip

La Fundació Barça organitza la Festa de la Convivència per celebrar el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar

El proper dissabte 12 de maig, els voltants del Camp Nou es convertiran en una festa per celebrar els valors de l’esport. Valors com l’esforç, el treball en equip i la companyonia, que serveixen per construir un món millor.

S’espera que més de 10.000 nens i nenes participin en la Festa de la Convivència, una jornada per celebrar el Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar i conscienciar als més petits sobre el ‘bullying’, que afecta a 1 de cada 10 nens. L’accés a la festa és gratuït i obert a tots els públics.

La Fundació Barça ha organitzat diferents activitats: tallers de manualitats, teatre fòrum, un mural gegant, actuacions de la Pati Pla i el Rick de la família del Súper 3, així com del grup musical Xiula… prepara’t per passar-ho genial!

Avisa a tots els teus amics: l’entrada és gratuïta! (FCB)

També hi haurà un circuit d’aventures amb proves que els nens i nenes hauran de superar en grup, per fomentar el treball en equip. Mentre, al rocòdrom, al futbolí humà, als inflables i la ‘escape room’, cada repte superat simbolitzarà un pas endavant en la lluita contra el bullying.

La metodologia FutbolNet també estarà present a la festa. A través del futbol i el bàsquet, els nens i nenes treballaran l’esforç, el respecte, la humilitat i la companyonia: valors necessaris dins i fora del camp, a la vida.

Esport contra la violència

La Fundació Barça treballa en diferents projectes que utilitzen l’esport i l’activitat física per combatre la violència i promoure valors i actituds positives.

El ‘bullying’ o assetjament escolar és una forma de violència que es produeix entre iguals, sobretot en l’àmbit escolar però també fora de l’escola, a les activitats extraescolars o als camps d’entrenament.

El bullying no només té conseqüències físiques, sinó que pot tenir efectes a nivell psicològic per a tots.

D’una banda, les víctimes perden la seva autoestima i cada vegada es tanquen més en elles mateixes; per un altre, els nens que assetgen es relacionen utilitzant la violència en comptes de dialogar amb els altres. Finalment, els observadors perden la capacitat d’empatitzar i de solidaritzar-se amb els altres.

Per això, la Fundació Barça participa en iniciatives i campanyes per sensibilitzar a la societat, com el projecte de prevenció que ha començat aquest any amb 1.100 nens de 14 escoles de Catalunya, o el projecte de formació per a entrenadors esportius.

Tots hem de prendre consciència per detectar casos de bullying i saber com actuar.

Molt més que esport

El FC Barcelona és un club amb més de 100 anys d’història i, des de la seva fundació, ha fet valer el seu lema: “Som més que un club”.

Per això, la Fundació Barça treballa per promoure els valors esportius als cinc continents, a través de projectes que utilitzen l’esport com a eina de canvi per millorar la vida de milions de nens i nenes a tot el món.

L’esport ajuda a tenir un correcte desenvolupament físic, però també serveix per desenvolupar habilitats socials i relacionar-nos amb el món que ens envolta amb una actitud positiva.

Perquè quan juguem amb els altres ens sentim part d’un equip, ens esforcem per aconseguir junts un mateix objectiu i compartim valors com l’amistat i la solidaritat.

Informa’t de tot a Junior Report Castellà | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -