22 juliol 2024
spot_img
22 juliol 2024

El concurs ‘Joves i Mobilitat 2019’ ja té finalistes

S’anunciaran els guanyadors i es farà l’entrega de premis del concurs organitzat per RACC i el Servei Català de Tràfic el17 de juny

‘Joves i Mobilitat’, el concurs que promou actituds que fomenten una mobilitat responsable, ja té finalistes de la 12a edició.

Al tancament de la seva inscripció el passat dia 15 de maig, s’han presentat un total de 1.272 treballs de centres educatius i entitats de lleure de tot Catalunya, que han donat resposta al repte: ‘Joves, mòbils i seguretat viària. Què fem?’ A través de les tres categories del concurs: anuncis gràfics, vídeos i projecte de millora de seguretat viària.

En la categoria d’Anuncis gràfics, els equips finalistes pertanyen al Col·legi Maristes de Valldemia de Mataró i el Centre de Formació Creatiu i Tècnic de Sabadell, amb alumnes de 3r d’ESO i CFGM.

https://twitter.com/LestonnacBDN/status/1133096132081590272

En la categoria de Vídeos per Instagram han destacat els equips de l’Institut Escola la Tordera de Santa Maria de Palautordera i l’Institut Joan Mercader d’Igualada, en aquest cas de 3r i 4t d’ESO.

Finalment, en l’apartat de Projecte de millora de la seguretat viària, que és la nova categoria d’aquest any, han quedat com a finalistes els instituts la Garrotxa d’Olot i Fort Pius de Barcelona, ​​amb alumnes de 1r de batxillerat i 3r d’ESO .

A més d’aquestes categories, s’han escollit els finalistes dels Premis a la millor classe i al professor més motivador. En el primer cas, els seleccionats han estat la classe de 3r d’ESO B de l’Institut Escola Francesc Cambó de Verges. El premi al docent se l’ha endut la classe de 4t d’ESO A de l’Institut de Can Jofresa de Terrassa.

Tots els treballs presentats poden consultar-se al web del concurs.

La proclamació dels guanyadors i el lliurament dels premis es realitzarà el proper 17 de juny en un acte públic que tindrà lloc a la seu social del RACC a Barcelona.

 

Els joves, mòbils i seguretat viària. Què fem?

Els telèfons mòbils han tingut un impacte enorme en la nostra societat i han provocat canvis profunds en la forma d’interactuar entre nosaltres. Utilitzar-los té els seus avantatges, però el seu ús també ha generat problemes.

Per exemple, moltes vegades s’utilitzen de forma inadequada en caminar pel carrer o en conduir un vehicle. Si ens distraiem amb el mòbil, és més fàcil causar o patir un accident.

Per aquest motiu, els organitzadors de ‘Joves i Mobilitat’ havien escollit com a temàtica de la 12a edició dels joves, els mòbils i la seguretat viària, plantejant una reflexió sobre que cal fer per tenir una mobilitat més segura en els nostres carrers.

I per treballar a fons amb els seus alumnes, els educadors han tingut l’oportunitat d’utilitzar els recursos, tant pedagògics com informatius, que s’han posat a la seva disposició mitjançant el web del concurs.

La majoria de les propostes presentades incideixen en la necessitat de no utilitzar els mòbils quan es va caminant pel carrer, especialment quan cal creuar un pas de vianants. En aquest cas, moltes han estat les propostes que han plantejat solucions tecnològiques per alertar els usuaris dels mòbils del perill que corren.

Un altre conjunt de propostes s’han dirigit als conductors de vehicles, especialment dels automòbils, per fer palesa la contradicció que suposa conduir i utilitzar el mòbil sense mans, sobretot en el cas dels missatges.

També s’han presentat nombroses propostes relacionades amb un nou tipus de senyalització viària, tant horitzontal com vertical.

Igualment importants són les aportacions de les propostes que tenen com a finalitat la conscienciació dels joves i el seu ús dels telèfons mòbils en les vies públiques a través de la creació d’apps, campanyes informatives o xerrades a les escoles.

 

Sobre el concurs

‘Joves i Mobilitat’ és una iniciativa del RACC, que des de 1995 treballa per promoure una mobilitat cada cop més sostenible i segura a través de l’impuls de diferents programes educatius, adreçats a nens i joves.

Aquesta proposta pedagògica i lúdica va néixer el 2007 arran d’un estudi del RACC sobre els joves i l’accidentalitat, que en aquells moments era de més del 30%. Aquest mateix any es va celebrar la seva 1a edició, sota la denominació ‘Joves i Conducció’, i fins a l’actualitat són 12 les edicions realitzades, que han comptat amb més de 15.000 participants.

Joves i Mobilitat va dirigit als alumnes de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de centres escolars i els nois i noies de 13 a 17 anys membres de centres de joves o centres d’oci de Catalunya.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano | Català | English

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -