28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

Consells per a millorar la comprensió lectora

Saber llegir i entendre els textos és clau per al futur dels alumnes, tant en l’àmbit acadèmic com en el món laboral

Per Anna Lladó

La comprensió lectora és una de les assignatures pendents del sistema educatiu espanyol. Normalment, Espanya se situa per sota de la mitjana de la Unió Europea als informes internacionals.

Per tant, és una habilitat que hem de millorar, ja que, a més, és i serà molt important a la vida dels estudiants. Alguns dels consells que ens en donen els mestres són d’entrada, fer una primera lectura per a comprendre a nivell general què diu el text.

En segon lloc, extreure del text el tema general. És a dir, que els alumnes siguin capaços de poder explicar en una sola frase quina és la idea principal que l’autor vol transmetre.

En tercer lloc, és recomanable llegir el text per segona vegada, subratllant els conceptes que els alumnes considerin més importants.

Finalment, i depenent del tipus de text, fer esquemes és un bon recurs per a sintetitzar les idees més importants.

Subratllar els conceptes més importants ens ajuda a saber quines són les idees que l’autor del text vol transmetre. (Rawpixel / Getty)

Millorar la comprensió lectora i també… les notes

Una bona comprensió lectora és clau per treure bones notes. Millorar-la és possible també gràcies a eines digitals com ara Read&Write de Texthelp, que cada dia utilitzen milions d’alumnes de tot el món.

Es tracta d’una extensió de Google Chrome que contribueix a millorar la lectura i l’escriptura. Inclou un diccionari tradicional i un altre de pictogrames per facilitar la comprensió del text i també una funció de predicció de l’escriptura. Està disponible en anglès, castellà, francès, portuguès i holandès.

A banda de la tecnologia, altres consells que també poden ser de gran ajuda per a millorar la comprensió lectora són convertir la lectura en un hàbit, llegir sense pressa i amb concentració i fer servir el diccionari. Tot això, sense oblidar l’estudi i la persistència.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -