Converteix-te en emprenedora de la moda

Aprèn els secrets de la moda i converteix-te en un professional del disseny. (LCI Barcelona)

LCI Barcelona celebra el 90a aniversari de l’Escola de Moda Felicidad Duce, una pionera del món del disseny

Per Judith Vives

En el món de la moda hi ha grans icones femenines que serveixen d’inspiració per a tots aquells que volen dedicar-se a dissenyar roba i complements.

Potser el primer nom que et ve al cap és el de Coco Chanel, un autèntic referent per als amants de la moda. Però no cal anar tan lluny per trobar altres exemples de dones emprenedores.

Una d’elles va ser Felicidad Duce, una pionera del disseny que va saber avançar-se al seu temps i obrir camí perquè moltes altres dones poguessin dedicar-se al que més els agrada.

Dissenyar per donar poder a les dones

El seu nom està associat a un sistema de patronatge molt innovador en el seu moment i que es continua fent servir avui en dia: el Mètode Feli. Amb aquest sistema, les mesures del cos es prenen amb unes tires de cuir que després s’apliquen als patrons.

Nascuda el 1907, Felicidad Duce va aprendre tall i confecció de forma autodidacta. Se li va acudir aquest sistema fàcil, ràpid i eficaç per dibuixar patrons i va decidir ensenyar-lo a altres dones perquè així poguessin aprendre un ofici i ser independents. Així és com va néixer l’Escola de Moda Felicidad Duce el 1928. D’això ja fa 90 anys!

Per aquest centre han passat milers d’estudiants que han après l’art del disseny i la confecció i han pogut convertir la seva passió per la moda en la seva professió.

Una celebració amb premi

A dia d’avui, l’Escola de Moda Felicidad Duce forma part de l’Escola de Disseny LCI Barcelona, ​​on també es pot estudiar disseny de producte, disseny gràfic i interiorisme, a més de cursar estudis en disseny de moda.

LCI Barcelona no ha volgut deixar passar el 90 aniversari de l’Escola Felicidad Duce i ha organitzat un gran festa per celebrar-ho. Durant l’esdeveniment s’ha lliurat el premi Felicidad Duce, amb el qual cada any es reconeix la trajectòria professional de figures rellevants del disseny i la moda.

Aquest any, el premi s’ha concedit al prestigiós barreter Stephen Jones. Les seves creacions han coronat el cap de moltes famoses, des de Kate Middleton a Lady Gaga. Si et decideixes a estudiar disseny de moda, ¡potser guanyis tu el proper Premi Felicidad Duce!

COMPARTIR
Article anteriorEls professionals del futur
Article següentHistòria d’una Unió

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here