3 desembre 2023
spot_img
3 desembre 2023

Conviure amb una discapacitat

En ple segle XXI continuen presents alguns prejudicis i molta discriminació

A les persones amb discapacitat ens costa una mica adaptar-nos a situacions de la vida diària o a les relacions amb altres persones, però moltes vegades se’ns oblida que a la frase “amb discapacitat” li precedeix la paraula persones. Amb una mica d’ajuda podem ser igual d’eficaços o més que la resta de la gent.

Sabem que en poques dècades hem aconseguit grans avenços en benestar i en drets, i això ha fet millor la nostra societat, però també sabem que queda molt camí per recórrer, sobretot a l’hora eliminar els prejudicis de la resta.

En la nostra opinió, a les persones amb discapacitat, tant intel·lectual com física, no se’ns veu ni tracta com les altres persones, cosa que és discriminatòria. I encara que al llarg dels anys la visió de la discapacitat hagi anat canviant, en ple segle XXI és trist haver de recordar que som exactament igual que la resta. Creiem que molta part d’aquesta discriminació la patim persones amb discapacitat intel·lectual, ja que no sempre tenim els suports ni les ajudes que necessitem.

Alguns de nosaltres ens sentim exclosos per trigar una mica més a realitzar tasques, però això no vol dir que no sapiguem fer-ho o que no puguem dur-les a terme. Encara que hi hagi camí fet, cal continuar avançant a la societat perquè realment s’eliminin els prejudicis, i un d’aquests avenços és tractar de manera respectuosa les persones amb discapacitat. Esperem que passi poc temps per al dia que siguem tractats com els altres.

Article escrit pel David Gómez, l’Alejandra Carmona i el Javier Rodríguez, de la revista Tecnodemos Report, que forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED), una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes.Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -