28 gener 2023
spot_img
28 gener 2023
spot_img

Coronavirus: Claus per entendre l’epidèmia

Responem algunes qüestions d’interès general sobre l’epidèmia del coronavirus

On es va originar el coronavirus SARS-Cov-2? 

Es va originar a Wuhan, Xina.

Com es transmet?

Pot produir-se el contagi d’una persona a una altra mitjançant les gotes de saliva expulsades a través de la tos i l’esternut.

Què podem fer per prevenir el contagi?

  • Rentar-se freqüentment les mans amb aigua i sabó.
  • Cobrir-se la boca i el nas amb el colze en tossir o esternudar.
  • Mantenir almenys 1 metre de distància entre altres persones, particularment aquelles que tussin, esternudin i tinguin febre.
  • Evitar tocar-se els ulls, el nas i la boca.
  • Quedar-se a casa si comences a trobar-te malament.

Com funcionen les vacunes?

Una vacuna és una preparació que s’obté a partir d’un microorganisme o un dels seus derivats. Quan s’administra, proporciona una informació a l’organisme i el capacita per poder-se defensar contra una infecció determinada. Cada vacuna immunitza contra una malaltia concreta. Hi ha vacunes que combinades protegeixen de més d’una malaltia: són diverses vacunes juntes en un sol preparat.

 

Estratègia mundial per frenar el virus

Quin es creu que és el focus del virus?

Es creu que la font de virus és animal, tot i que no s’ha aconseguit esbrinar el reservori específic, s’han proposat diverses possibilitats, entre elles ratpenats, serps o pangolins.

Quines precaucions estan prenent a la ciutat de Wuhan?

Aquesta ciutat està aïllada completament, ningú pot sortir de les seves cases, i els transports públics van buits totalment.

Quines mesures s’han pres en l’àmbit internacional per evitar-ne la propagació?

Algunes de les mesures han estat: intentar sortir el mínim de casa, no viatjar per no propagar el virus a altres zones, estar a un metre o més de les persones o tossir en el colze.

Article redactat per estudiants d’ESO i redactors del projecte Revista Escolar Digital (RED). RED és una xarxa de diaris dirigits i editats per alumnes

Junior Report impulsa una xarxa de Revistes Escolars Digitals gestionades per alumnes de secundària. Informa’t sobre el projecte aquí.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -