22 maig 2024
spot_img
22 maig 2024

Coses que pots fer per acabar amb la fam al món

Els Premis Impulsa contribueixen a assolir la ‘Fam zero’, un dels principals Objectius de Desenvolupament Sostenible

Per Judith Vives

Acabar amb la fam al món és un dels principals Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides (ONU). Malgrat això, l’ODS2: Fam Zero encara queda lluny d’aconseguir-se. Segons dades de l’ONU, la crisi alimentària està arribant als pics més alts: el nombre de persones que passen gana ha arribat als 828 milions aquest 2022, i les que viuen en situació d’inseguretat alimentària ha crescut de 135 a 345 milions en menys de dos anys.

Davant d’aquestes xifres, les accions per frenar el malbaratament alimentari, reduir el consum energètic i reduir la fam al món són més urgents que mai. I tots hem de prendre-hi part. Hi ha moltes accions que podem fer cada dia: te’n donem tres exemples.

Una opció és donar suport a una ONG o entitat local que es dediqui a lluitar contra la fam. Si no tens diners per contribuir-hi, pots fer-te voluntari d’un banc d’aliments o alguna organització similar que treballi per cobatre la fam entre les persones més properes.

Quan vagis a comprar, fixa’t en la procedència dels aliments. Reflexiona abans d’escollir els productes i assegura’t que provenen d’agricultors i productors propers. És una manera de donar suport a les comunitats rurals, la supervivència de les quals és clau per garantir la producció dels aliments necessaris per a tothom.

Controla el que menges. No es tracta només de vigilar el menjar per no guanyar pes, sinó de consumir els aliments de manera equilibrada, sense malbaratar menjar. No deixis restes al plat ni llencis productes perquè tinguin mal aspecte: busca la manera de reciclar aquestes restes preparant altres receptes. Pots posar en pràctica la teva creativitat alhora que evites que es desaprofiti menjar inútilment.

Se t’acudeixen més idees per contribuir a reduir la fam al món? Apunta-les perquè et poden fer guanyar premis.

Participa als Premis Impulsa

Una cosa que està a l’abast dels estudiants de 4t d’ESO, batxillerat o cicles formatius de qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o les Balears són els Premis Blanquerna Impulsa. Aquest concurs promogut per la Fundació Blanquerna anima els joves a proposar idees i projectes que facin realitat els ODS de l’ONU.

A cada edició es proposen tres objectius diferents. Aquesta vegada s’ha recuperat l’ODS 2: Fam Zero atesa la gravetat de la situació de la fam al món.

Si vols aportar-hi el teu granet de sorra, suma’t a la convocatòria i comença a dissenyar una acció que contribueixi a combatre la fam al planeta. Presenta el teu projecte als Premis Blanquerna Impulsa, i podràs emportar-te grans obsequis, a més de contribuir a millorar el món.

El període d’inscripció ja és obert, t’hi pots apuntar fins al 20 de maig del 2023. Pots consultar les bases a la web dels premis.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -