29 maig 2024
spot_img
29 maig 2024

Cuba en versió original

Una selecció de pel·lícules per descobrir la història del país, recórrer els seus paisatges i submergir-se en el so cubà

 

Cuba és un país molt interessant per visitar: pels seus paisatges naturals, la riquesa de la seva cultura i la calidesa de la seva gent. Però si no pots viatjar fins allí, el cinema és una bona opció per conèixer la història d’aquesta illa del Carib i descobrir com és viure en un dels últims sistemes comunistes que existeixen al món.

T’oferim una selecció de pel·lícules cubanes de diferents èpoques per viatjar a Cuba a través del setè art.

Sóc Cuba (Mijaíl Kalatózov, 1964)

Una pel·lícula del govern cubà feta en col·laboració amb el govern de la Unió Soviètica, per fer propaganda sobre el comunisme.

L’últim sopar (Tomás Gutiérrez Alea, 1976)

Una pel·lícula ambientada a la fi del segle XVIII, quan encara existien esclaus a Cuba que eren obligats a treballar a les plantacions de canya de sucre.

https://youtu.be/sJuRGFjcKmQ

Maduixa i xocolata (Tomás Gutiérrez Alea i Juan Carlos Tabía, 1993)

Una història sobre la joventut comunista a Cuba i els prejudicis de la població cap a l’homosexualitat. La pel·lícula va ser nominada a un Oscar com a Millor Pel·lícula Estrangera.

“La pel·lícula ‘Maduixa i xocolata’ explica la història d’amistat entre dos amics molt diferents: David, un universitari comunista, i Diego, un artista homosexual. Són dues persones molt diferents i cadascun té la seva pròpia opinió, però això no vol dir que no puguin ser amics.

El missatge més important de la pel·lícula és que és igual com siguis: l’important és la persona. L’important en aquesta vida és que ens respectem com a humans i no ens matem els uns als altres.”

Antes que anochezca (Julian Schnabel, 2000)

L’actor espanyol Javier Bardem interpreta a l’escriptor i poeta cubà Reinaldo Arenas, que va patir la censura i la persecució del règim cubà per les seves idees polítiques i per ser homosexual.

https://youtu.be/uFwj6LaklN8

Comandant (Oliver Stone, 2000) 

El director nord-americà Oliver Stone retrata en aquest documental a “El Comandante” Fidel Castro, el líder revolucionari que va governar a Cuba durant 50 anys.

https://youtu.be/5J8Jsqe5oCI

Havana Blues (Benito Zambrano, 2005)

Ruy i Tito són dos joves músics cubans que somien amb triomfar junts al món de la música. Però quan els ofereixen l’oportunitat de gravar fora del país, tenen opinions diferents sobre el valor del seu art.

Conducta (2013)

Carmela és una professora veterana acostumada a treballar amb alumnes difícils com Chala, que sempre es posa en problemes. La pel·lícula retrata una relació d’amistat i respecte en un entorn difícil.

Informa’t de tot a Junior Report Castellano | Català | English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -