21 març 2023
spot_img
21 març 2023
spot_img

Curiositats del món Disney

Per què en Mickey es diu així? Què hi fa la Rapunzel en la coronació de la reina Elsa? Què tenen en comú totes les pel·lícules de Pixar?

En totes les pel·lícules de Disney hi ha picades d’ullet i petits missatges que els dibuixants han deixat per a la posteritat.

T’expliquem algunes de les anècdotes i curiositats més llegendàries de l’univers de Walt Disney… a veure si ets capaç de trobar-les totes!

Disney
En Mickey Mouse, un ratolí curiós

En Mickey Mouse és sens dubte el personatge més famós de l’univers Disney, però no va ser el primer dibuix animat del creador que va tenir èxit. Els primers curts de Walt Disney estaven protagonitzats per l’Oswald, el Conill Afortunat.

https://www.instagram.com/p/BBJ1U9ipC8X/?utm_source=ig_embed

Quan va perdre els drets d’aquest personatge, Disney va crear en Mickey Mouse. El famós ratolí va estar a punt de dir-se Mortimer, però l’esposa de Walt Disney considerava que el nom no s’adequava al personatge i el va convèncer perquè l’hi canviés. Al final, Mortimer es va convertir en el nom del rival d’en Mickey.

Walt Disney va ser el primer de més d’una desena de dobladors que han posat veu al ratolí fins ara. Segurament el més conegut és Wayne Allwine, que en la vida real estava casat amb Russi Taylor, la dobladora de la Minnie Mouse.

https://www.instagram.com/p/BmM5zr9AWTn/?utm_source=ig_embed

El 1978, en Mickey Mouse es va convertir en el primer dibuix animat a obtenir una estrella al Passeig de la Fama de Hollywood, a la ciutat de Los Angeles.

Disney
Ous de Pasqua o missatges amagats

Una de les peculiaritats de les pel·lícules de Disney són els anomenats “ous de Pasqua”.

Són petites picades d’ullet dels guionistes i missatges amagats que passen desapercebuts per a la majoria del públic i que només capten els més atents.

Alguns ous de Pasqua apareixen en forma de cameos, és a dir: personatges d’unes pel·lícules que surten en unes altres. Per exemple, l’Ànec Donald, en Goofy i altres personatges estan entre el públic en l’escena inicial de La Sirenita.

De vegades els fans especulen amb missatges ocults més rebuscats. La presència de la Rapunzel i en Flynn, protagonistes de la pel·lícula Enredados, en una de les escenes de Frozen va desfermar la teoria que l’Elsa i l’Anna són cosines de la Rapunzel.

En la pel·lícula, els pares de l’Elsa i l’Anna, reis d’Arendelle, moren en un naufragi. Segons la teoria d’alguns fans, anaven cap al casament reial de la Rapunzel i viatjaven amb el vaixell que la Sirenita explora anys més tard al fons del mar del Nord.

https://twitter.com/masquedisney/status/546338945760780288

Trapelleries en 3D

A Pixar, la productora especialitzada en animació 3D de Disney, són experts a amagar ous de Pasqua i han aconseguit enllaçar totes i cadascuna de les seves pel·lícules.

Molts s’han adonat que la furgoneta de Pizza Planet és un element que apareix a tots els llargmetratges excepte a Els increïbles. Però això no és tot.

Les pel·lícules de Pixar també solen mostrar personatges de films que encara no s’han estrenat. Per exemple, la Boo, la protagonista de Monstres S. A., té un peluix del peix Nemo i en el film Up apareix l’os Lotso de Toy Story 3.

https://www.facebook.com/PixarToyStory/videos/10154597909999130/

 

Digue’m com et dius i et diré qui ets

Els noms dels personatges de Disney mai es trien a l’atzar. Els creadors juguen amb el significat dels noms perquè encaixin amb la personalitat o les circumstàncies del personatge.

La pel·lícula El rei lleó està farcida de noms amb significat: ‘Simba’ significa “lleó” en swahili, Rafiki és “amic”, mentre que Pumbaa significa “imprudent”.

A més, els noms dels principals personatges de Frozen (Hans, Kristoff, Anna i Sven) tenen una sonoritat que recorda el nom de l’autor de la història original, Hans Christian Andersen.

També el nom de WALL-E és un homenatge: es diu així en record del fundador de Disney, Walter Elias Disney.

Informa’t de tot a Junior Report | Castellano Català English

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -