1 febrer 2023
spot_img
1 febrer 2023
spot_img

Dades per entendre les migracions al món

Gairebé 80 milions de persones s’han vist obligades a fugir de casa seva, l’1% de la humanitat

El 20 de juny se celebra el Dia Mundial dels Refugiats. Aquesta data busca conscienciar sobre la realitat que viuen milions de persones al món.

Segons les últimes dades publicades per l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), 79,5 milions de persones s’han vist obligats a abandonar les seves cases. D’elles, 26 milions són persones refugiades, que han hagut de fugir del seu país perquè la seva vida corria perill.

És el rècord de desplaçats forçats mai registrat per l’ACNUR. És gairebé el doble que fa una dècada i suposa que una de cada 97 persones al món, més de l’1% de la població de la planeta, s’ha vist obligada a desplaçar-se de forma forçada.

Acnur ha volgut posar el focus en els veneçolans que han marxat del seu país. En total hi ha 4,5 milions de veneçolans que van abandonar el país a causa de la violència ia la situació econòmica: d’ells, uns 93.300 són refugiats, 794.500 són demandants d’asil, i també hi ha 3,6 milions de veneçolans desplaçats fora de les seves fronteres .

Junior Report dissenya unitats didàctiques per llegir i treballar l’actualitat a l’aula.

1- Si vols treballar aquest tema a classe, descarrega la UNITAT DIDÀCTICA INFORMATIVA sobre PERSONES REFUGIADES.

2- Si vols llegir altres articles sobre el tema, consulta’ls aquí: REFUGIATS.

3- Si vols treballar altres temes d’actualitat, consulta les nostres UNITATS DIDÀCTIQUES.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -