8 desembre 2023
spot_img
8 desembre 2023

Darrera oportunitat per promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible

El termini per enviar els treballs que participaran en els Premis Blanquerna Impulsa finalitzarà el proper 20 de maig

Per Judith Vives

Si tu i els teus companys de classe us heu inscrit als Premis Blanquerna Impulsa, segurament sou d’aquells que somieu amb un món millor. Sabeu que encara teniu temps per animar altres amics a participar en aquesta convocatòria? El període per enviar els treballs es tancarà el proper 20 de maig.

Els Premis Blanquerna Impulsa, organitzats per Blanquerna-URL, busquen que els estudiants de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat o de cicles formatius aportin les seves idees per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per les Nacions Unides. Amb els vostres projectes, podrem avançar per fer realitat un món més just i sostenible.

Els ODS representen una sèrie de 17 metes globals destinades a eliminar la pobresa, protegir el medi ambient i assegurar la prosperitat arreu del món, amb l’objectiu d’aconseguir-ho l’any 2030.

En cada edició dels Premis Blanquerna Impulsa, se seleccionen alguns d’aquests objectius i s’encoratja els joves a idear projectes i accions que contribueixin a la seva consecució. En aquesta convocatòria, els objectius proposats són ‘Fam zero’ (Objectiu 2), ‘Educació de qualitat’ (ODS 4) i ‘Acció pel clima’ (ODS 13).

Tot i haver treballat en l’objectiu Fam zero en edicions anteriors, la realitat actual presenta nous reptes. Els conflictes mundials, com la guerra a Ucraïna, la crisi energètica i la inflació, han exacerbats les necessitats bàsiques de moltes famílies. Davant d’aquesta situació, Blanquerna-URL ha decidit posar de nou en marxa accions per contribuir a mitigar aquestes circumstàncies.

Com participar en els premis?

Per participar, només has de presentar un treball o projecte relacionat amb algun d’aquests objectius. Qualsevol acció, per petita que sigui, pot contribuir a convertir aquests objectius en realitat.

Els projectes es poden presentar en quatre categories: comunicació, salut, educació i relacions internacionals.

En la categoria de comunicació, es poden presentar treballs en format de curtmetratge, anuncis, campanyes publicitàries o a les xarxes socials, reportatges o programes de ràdio que serveixin per informar, denunciar o conscienciar sobre els ODS d’aquesta edició.

En la categoria educativa, s’admeten activitats realitzades al centre educatiu que incorporin el missatge dels ODS en el pla d’estudis o projecte educatiu de l’escola.

En l’àmbit de la salut, els projectes han de buscar millorar la salut integral del centre i el seu entorn mitjançant iniciatives de formació, conscienciació i prevenció de riscos.

Finalment, en la categoria de relacions internacionals, es premiaran els millors projectes realitzats en col·laboració amb altres escoles o institucions fora del territori espanyol.

Si encara no has enviat els teus treballs, no t’adormis. Recorda que tens fins al 20 de maig per presentar-los i tindràs l’oportunitat de guanyar importants premis per contribuir a millorar el món.

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -