16 abril 2024
spot_img
16 abril 2024

Descobrir el potencial de les matemàtiques a través de material divulgatiu

El diari per a joves Junior Report i WIRIS llancen una Unitat Didàctica gratuïta per aprofundir en el coneixement de les matemàtiques amb contingut divulgatiu i activitats per desenvolupar a l’aula

Quina imatge et ve al cap quan penses en les matemàtiques? Les matemàtiques no son només una assignatura escolar injustament rebutjada per molts. Les matemàtiques són una ciència abstracta que ens permet anar més enllà de la superfície, arribar a l’arrel dels fenòmens i de la realitat, per entendre el món.

La utilitat i les aplicacions de les matemàtiques són infinites. Des de portar la comptabilitat de la casa, programar videojocs o inclús llançar coets a l’espai. Ens calen per tenir una comprensió més gran de l’univers i, també, del nostre dia a dia. I el millor? Que poden arribar a ser divertides i apassionants.

Per això, per poder apropar aquesta visió de les matemàtiques, Junior Report ha comptat amb la col·laboració de WIRIS per desenvolupar contingut pedagògic gratuït perquè els docents puguin treballar les matemàtiques des d’una òptica més divulgativa, sigui a classe o de forma virtual.

La Unitat Didàctica consta de 10 articles de context. La Unitat Didàctica s’iniciarà amb 5 articles de context, i s’aniran afegint a la resta al llarg del curs. D’altra banda, Junior Report posa a disposició dels docents recursos pedagògics per aprofundir en la comprensió del tema.

“La nostra col·laboració amb Junior Report neix de la creença compartida d’aportar valor al sistema educatiu. A través d’aquesta unitat, pretenem oferir eines didàctiques i una metodologia entretinguda als adolescents i joves, a l’hora d’abastar un tema complex com són les matemàtiques”, explica Helena Rebollo, responsable de màrqueting de Wiris.

“Alhora, els volem fer partícips i així entendre les seves inquietuds i preguntes sobre la ciència, per poder seguir creant continguts i nous productes que responguin a aquestes necessitats”, afegeix.

Miquel Arasa, responsable de Blue Globe Media, empresa editora de Junior Report, valora positivament l’acord. “En col·laboració amb Wiris elaborarem aquesta Unitat Didàctica perquè els professors disposin de materials actualitzats i contextualitzats sobre les matemàtiques i la importància del seu aprenentatge per un adequat desenvolupament cognitiu, per la vida diària i per millorar les oportunitats en el futur laboral”.

 

Unitats didàctiques per treballar l’actualitat

Junior Report, en la seva voluntat de convertir-se en una eina pedagògica per a docents, dissenya Unitats Didàctiques per llegir i treballar l’actualitat als centres educatius a través de la seva plataforma Junior Report Aula.

L’equip de periodistes i pedagogs de Junior Report dissenya Unitats Didàctiques formades per recursos educatius, com fitxes d’activitats, perquè l’alumnat pugui descobrir els grans temes globals des de l’aula o des de casa.

Aquest tipus de contingut acostuma a ser accessible mitjançant una modalitat de subscripció. No obstant això, gràcies a acords amb entitats especialistes, Junior Report n’ofereix algunes de forma gratuïta per als centres escolars.

Junior Report Aula també ofereix recursos d’educació mediàtica per fonamentar la lectura crítica dels mitjans de comunicació. 

Últimes notícies

-Contingut patrocinat -